Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

19 december 2013 | 14:01

TV-serie planerad om Twitter

Om det går att göra en film om Facebook, går det väl att göra en TV-serie om Twitter. Det tycks i alla fall Lionsgate tänka.

De har nämligen börjat fila på en dramaserie baserad på Nick Biltons bästsäljare "Hatching Twitter: A True Story Of Money, Power, Friendship, and Betrayal". Bilton, som till vardags jobbar som krönikör och reporter för New York Times, ska även skriva manus till TV-serien, samt fungera som producent.

"Hatching Twitter..." går bakom kulisserna på hur fyra vänner skapade mikrobloggen Twitter och hur den gick till att bli ett sociala medier-fenomen.

- Twitter har förändrat nästan alla aspekter av våra liv, från politik till affärer till vänskap, och jag kan inte tänka mig en mer lockande historia att göra TV av just nu, säger Lionsgates styrelseordförande Kevin Beggs till Deadline.

- Nicks bok innehåller alla beståndsdelar som utgör ett bra drama med sina komplexa karaktärer, maktkamper med höga insatser i potten och vänskapssvek.

Serien kommer obönhörligen att jämföras med Facebook-filmen "The Social Network" men enligt exekutiva producenten Allison Shearmur går Twitter-projektet mer på djupet i och med sin längd.

| 19 december 2013 14:01 |