Film

Skribent

Andreas Samuelson

12 september 2023 | 12:45

Klassiska tv-mysteriet ”Mord och inga visor” blir långfilm

Dags för Jessica Fletcher att lösa mordfall igen! TV-serien med Angela Lansbury ser nu att återuppväckas till vita duken.
Alla som växt upp på 1980- och 90-talet minns den klassiska signaturmelodin och mysfaktorn av att se medelålders deckarförfattaren Jessica Fletcher lösa diverse mord. Angela Lansbury spelade rollen i seriens tolv (!) säsonger 1984-1996 samt i fyra efterkommande TV-filmer. Hon slog även rekord i antal Golden Globe- och Emmy-nomineringar (tio varav fyra vinster respektive tolv).
 
Det var för några år sedan tal om en reboot med Octavia Spencer men idén lades ned, bland annat efter att Lansbury själv uttryckt sitt ogillande mot det hela. Lansbury gick bort i fjol 96 år gammal och även om reboot-idén fortfarande är övergiven så ser det nu ut som om ”Mord & inga visor” blir långfilm.
 
Det är Universal som tagit sig an filmen med Oscarsnominerade Amy Pascal (”Little Women”, ”The Post”) som producent, skriver Variety. ”Orange is the New Black”- veteranerna Lauren Schuker Blum och Rebecca Angelo skriver manus - de filmdebuterar i dagarna med manuset till komedin ”Dumb Money”.
 
Huruvida man lyckas fånga originalseriens känsla och inte minst Jessica Fletchers imponerande uthållighet återstår att se. Men med alla remakes och reboots som görs varför inte ge chansen till en medelålders, kvinnlig deckarförfattare som löser mord på fritiden?
 
Vem vill du se i rollen som nya Jessica Fletcher?
| 12 september 2023 12:45 |