Serie

Skribent

MovieZine

13 april 2023 | 09:05

Tuva Novotny och Sissela Kyle i ny komediserie

"Allt och Eva" är Viaplays nya svensk-danska dramakomediserie med Tuva Novotny, Joachim Fjelstrup och Sissela Kyle i huvudrollerna.
Eva (Tuva Novotny) tror inte på kärleken, men när hon minst anar det möter hon den i Mads (Joachim Fjelstrup). Problemet är bara att hon redan är gravid, med hans barn, utan att han vet om det.
 
Inspelningarna av nya svensk-danska serien "Allt och Eva" inleds nu under våren. Den beskrivs av Viaplay som "en serie med humor, värme och sårbarhet men framför allt fokus kring livets alla olika relationer och de utmaningar som karaktärerna ställs inför".
 
– Allt och Eva är högt och lågt, komedi och tragedi, och inte minst kaos och ordning, som livet självt. Jag älskar Johannas tonalitet och är otroligt glad för att få jobba med hennes underbara blandning av humor och svärta, i en väldigt relaterbar historia och karaktär om att livet inte alltid blir som man planerat, säger Tuva Novotny.
 
Joachim Fjelstrup, Tuva Novotny och Sissela Kyle. Foto: Ulrika Malm/Viaplay
 
Mamma Inger vill ständigt vara nära Eva, något som inte kanske alltid är så uppskattat av alla parter i mor- och dotterrelationen. I rollen ser vi Sissela Kyle:
 
– Jag spelar Inger, Evas mamma, en underbar rollfigur. Hennes dröm är att kunna säga - min dotter och jag är som systrar. Hon vill dela allt med Eva. Eva har inte samma bild av relationen. En mor som vill för mycket är lätt att känna igen sig i. Att spela mot Tuva och de andra i serien är helt enkelt toppen precis som Johannas manus och regi. Jag kanske låter överentusiastisk, det beror på att jag är det, säger Kyle i ett pressmeddelande.
 
"Allt och Eva" spelas in under 2023 i Stockholm och Köpenhamn. Serien har premiär på Viaplay under 2024. Regissör och manusförfattare är Johanna Runevad.
| 13 april 2023 09:05 |