Serie

Skribent

MovieZine

6 juli 2017 | 21:34

True-crime-historien om Central Park Five görs igen som miniserie

Fem färgade män satt inspärrade i 25 år för en våldtäkt de inte hade begått, medan Donald Trump offentligt beordrade deras avrättning.
Det kända rättsfallet "The Central Park Five" ska göras som miniserie hos Netflix, skriver TVLine idag. Händelsen har tidigare inspirerat en film av Ken Burns med samma namn som kom 2012.
 
Det rör sig om ett berömt fall där fem färgade män blev oskyldigt anklagade för att ha våldtagit en kvinnlig joggare i New York 1989, efter att erkännanden hade tvingats ur dem av polisen. Inte förrän 2014 blev de frisläppta med ett statligt skadestånd på flera miljoner dollar, efter att en annan man erkänt brottet. Då hade redan Donald Trump, före sitt presidentskap, krävt att de skulle få dödsstraff.
 
Netflix planerar att göra fem dramatiserade avsnitt där vardera del fokuserar på en av dessa killars liv i taget. Ava DuVernay ("Selma", "Det 13:e tillägget"), som ska skriva och regissera, uttalar sig i ett pressmeddelande:
 
- Historien om männen som kallas "The Central Park Five" har fångat mitt intresse i över två årtionden. Vi följer fem oskyldiga, unga, färgade män som på sin resa har bemötts med orättvisa i varje steg: från framtvingade erkännanden till orättfärdigad inspärrning till offentliga önskemål om att de avrättas från mannen som sedan skulle bli USA:s president.
 
Det här blir naturligtvis en serie i true-crime-anda, vilket har visat sig mycket populärt förut, inte minst genom "American Crime Story". Det är oklart när serien släpps.
| 6 juli 2017 21:34 |