Serie

Skribent

MovieZine

5 september 2023 | 12:00

"True Blood"-skådespelerskan Marcia de Rousse har dött - blev 70 år

Hon har även spelat in filmer med Kate Beckinsale och Gary Oldman.
Skådespelerskan Marcia de Rousse har dött vid 70 års ålder. Variety rapporterar om en lång tids sjukdom.
 
Karriären började under 1980-talet med små roller på film och tv. Hon medverkade sedan i dramakomedin "Tiptoes" (2002) som mor till Matthew McConaughey och Gary Oldman. Hennes senaste film blev "The Disappointments Room" (2016) med Kate Beckinsale i en huvudroll.
 
 
Den blott 132 cm långa De Rousse mötte nog sin bredaste publik i HBO:s populära vampyrserie "True Blood", där hon spelade rollen som Dr. Ludwig. Hon medverkade i totalt tre avsnitt under seriens lopp.
 
 
Hennes korta meritlista på IMDb listar enbart åtta roller. Inte mycket är känt om Marcia de Rousses liv utanför rampljuset, men enligt en intervju med TrueBloodNet har hon varit både komiker och lärare, samt stått på teaterscenen.
 
- Jag var alltid annorlunda och insåg tidigt att jag kan antingen använda det, eller bli slaktad på grund av det. Så jag blev klassens clown. Jag bad till Gud om att jag skulle få bli rolig, och en dag hände det! Jag medverkade i alla skolpjäser, så jag visste tidigt att jag ville bli skådespelare, har hon sagt.
| 5 september 2023 12:00 |