Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

31 december 2013 | 01:01

"True Blood"-skådespelare hoppar oväntat av

En av rollinnehavarna i den populära vampyrserien med Alexander Skarsgård har hoppat av inför sjunde och sista säsongen.

Observera att texten som följer innehåller spoilers för de som inte är ikapp med "True Blood" - alltså sett de sex säsonger som gått i USA.

Nästa månad börjar produktionen av den allra sista säsongen av HBO:s "True Blood" och nu står serien med en man kort. Luke Grimes som under säsong sex spelade Jessicas (Deborah Ann Woll) själfulla vampyrälskare James har bett att få bli löst ur sitt kontrakt med serien. Detta har TVline exklusivt fått veta.

En talesperson för HBO har bekräftat att så är fallet; "rollen som James kommer bli ersatt, på grund av rollgestaltens kreativa riktning".

Grimes läger avböjer från att kommentera, men en nära källa till honom berättar för TVLine att Grimes ville slippa rollen efter att han fått veta vad producenterna hade planerat för honom.

- Att han överhuvudtaget började i "True Blood" berodde på att han ville jobba med sin "Forever"-kollega Deborah Ann Woll, säger källan till TVLine.

- Men när han läste manuset för säsong sju, blev han besviken när han insåg att de gick i en helt annan riktning med James än han trott.

Grimes kommer däremot att synas i "Femto nyanser av honom"-filmen, där han spelar Christian Greys (Jamie Dornan) bror.

"True Blood", säsong sju, har premiär i USA i juni.

| 31 december 2013 01:01 |