Serie

Skribent

Viktor Eriksson

22 februari 2024 | 20:45

Trots kontroverserna – “True Detective” får en säsong 5

Showrunnern för säsong 4 har fått förnyat förtroende från HBO.
HBO har nu förnyat sitt detektivdrama “True Detective” för en femte säsong, rapporterar Variety. Showrunner för den kommande säsongen blir Issa López som hade ansvaret för den senaste fjärde säsongen med Jodie Foster, “True Detective: Night Country”.
 
“Från koncept till släpp så har “Night Country” varit ett vackert samarbete och mitt kreativa livs största äventyr”, säger Issa López i ett uttalande och fortsätter.
 
“HBO litade på min vision hela vägen och idén att skapa en ny inkarnation av “True Detective” med Casey, Francesca och hela teamet är en dröm som blivit sann. Jag kan inte vänta på att få göra det igen.”
 
Säsong fyra av "True Detective" har varit en stor framgång för HBO som säger att det är den mest sedda hittills. I sin recension av säsongen skrev MovieZines Jonna Vanhatalo att “Vi kan andas ut! “True Detective: Night Country” är värd all väntan”.
 
En som däremot inte varit lika imponerade av “Night Country” är kontroversiellt nog faktiskt serien ursprungliga skapare “Nic Pizzolatto”. I en nu mer borttagen kommentar på Instagram skrev han att:
 
“Jag har verkligen inte haft något inflytande på den här historien eller något annat. Du kan inte skylla på mig.”
 
Han har också vid upprepade tillfällen delat negativa åsikter som andra personer skrivit online om säsongsfinalen. Åsikter som “respektlöst och kränkande” och “totalt haveri”. Nic Pizzolatto räknas fortfarande som en exekutiv producent för “Night Country”.
 
Ser du fram emot mer"True Detective" och vad hade du velat se i så fall? 
 
| 22 februari 2024 20:45 |