Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 mars 2013 | 19:30

Tredje Johan Falk-säsongen blir den sista

Sex filmer återstår innan Jakob Eklund är färdig med karaktären.

Med veckans biopremiär av "Johan Falk - Kodnamn Lisa" får den andra omgången sitt avslut. Den tolfte filmen är också upplösningen på en historia som följt med ända sedan starten i "Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser", den med Frank Wagner (Joel Kinnaman) i fokus som polisens infiltratör.

Men sex filmer återstår innan Jakob Eklund och seriens skapare Anders Nilsson kan lämna den våldsamma världen bakom sig. Som vi tidigare rapporterat är det klart för en tredje omgång, nu berättar duon för MovieZine att det också blir den sista:

- Vi har börjat att skissa på idéer, men vi kommer att sitta i ett år i "writers room" och jobba med detta. Nu vet plötsligt alla de här karaktärerna att infiltrering kan förekomma, vilka problem för det med sig?, teasar Nilsson.

- Det är inte tänkt att bli en fjärde säsong. Det blir slutet på det vi ser som en svit delad i tre, säger Jakob Eklund som spelar huvudrollen.

Det dröjde tre år mellan den första och den andra säsongen, troligtvis kommer fortsättningen bli klar tidigast år 2015. En längre intervju med Anders Nilsson och skådespelarna ur "Johan Falk"-serien kommer i veckan.

Läs recensionen av "Johan Falk - Kodnamn Lisa" »

| 11 mars 2013 19:30 |