Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 december 2016 | 08:00

Tredje ”Cloverfield”-filmen dröjer till hösten 2017

J.J. Abrams-producerade ”God Particle” byter premiärdatum, och förmodligen också titel.
I höstas blev det känt att Abrams kommande sci-fi-thriller ”God Particle” är en del av ”Cloverfield”-världen. Ingenting förvånar oss längre när det kommer till den mannen. 

Filmen som skulle haft sin biopremiär den 24 februari blir dock rejält försenad. Amerikanska medier rapporterar om ett nytt datum, den 27 oktober gäller istället - lagom till Halloween.

Titeln ”God Particle” verkar inte heller gälla längre, nu refererar man till filmen bara som ”2017 Cloverfield Movie”. Sannolikt kommer man att försöka klämma in ”Cloverfield” i titeln på ett eller annat sätt, precis som när Dan Trachtenbergs småskaliga thriller ”The Cellar” blev till ”10 Cloverfield Lane”. 

Den här historien utspelar sig ombord en rymdstation i en nära framtid. Ett team av astronauter upptäcker en skrämmande sanning som utmanar allt de vet om verkligheten. En kamp för överlevnad följer.

I rollistan syns David Oyelowo, Gugu Mbatha-Raw, Ziyi Zhang, Elizabeth Debicki, Daniel Brühl och Chris O’Dowd. Regisserar gör Julius Onah.


Precis som i fallet med "10 Cloverfield Lane" är kopplingen till Cloverfield-världen lite av en efterkonstruktion. Två Bad Robot-producerade genrefilmer har nu alltså modifierats efter avslutad inspelning för att hitta kopplingar till monsterfilmen "Cloverfield" från 2008.

I våras pratade J.J. Abrams om att han gärna ser fler episoder som tillsammans avslöjar ”en större helhet”:

- Jag skulle ljuga om jag inte sa att det finns något mer vi vill göra. Om vi får chansen att göra det, skulle det koppla ihop några av historierna på ett riktigt häftigt sätt.
| 9 december 2016 08:00 |