Serie

Skribent

Patrik Linderholm

24 april 2020 | 18:00

Patrik Linderholm tipsar om 3 sevärda miniserier att streama just nu

Coronakrisen gör att allt mer tid spenderas framför tv:n, men ibland kan det vara svårt att hitta rätt i streamingdjungeln. Här är tre nya miniserier du inte får missa!
Ett av de största i-landsproblemen är ju att välja vad man ska se på tv:n, och i dessa tider av hemmakarantän och allt fler streamingtjänster att välja mellan blir valen inte direkt lättare. Och även om det finns fem tillgängliga säsonger av den där serien alla pratar om så kan det ibland kännas som ett jobbigt åtagande.

Miniserier med sina relativt få avsnitt och slutna berättelser är därmed ett perfekt sätt att fylla den luckan. Här är tre aktuella miniserier som är perfekta att binga just nu!
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"The Plot Against America" (HBO Nordic)

 
Vad hade hänt om om antisemiten Charles Lindbergh hade vunnit det amerikanska presidentvalet 1940 istället Franklin D. Roosevelt? Det skildrar denna sexdelade miniserie från tv-legenden David Simon ("The Wire"), baserad på en bok av Philip Roth. Ur en judisk arbetarklassfamiljs ögon får vi följa de alternativa åren i början på andra världskriget och det politiska klimatet i USA. Fantastiskt snyggt skildrad och med glänsande skådespelarinsatser av bland annat Zoe Kazan, Winona Ryder och John Turturro. Alla avsnitt finns nu på HBO Nordic.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"Unorthodox" (Netflix)

 
Detta drama i fyra delar baseras på Deborah Feldmans uppmärksammade självbiografi från 2010 med samma namn och följer 19-åriga Esther Shapiro, som får nog av den instängda verkligheten i en ultra-konservativ judisk gemenskap i Brooklyn och flyr till Berlin. Den verklighetsbaserade berättelsen är lika fascinerande som svårgreppbar, och en oerhört finstämd porträttering av frigörelse och mod. Finns att streama på Netflix.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"Devs" (HBO Nordic)

 
Från den intresseväckande auteuren Alex Garland ("Ex Machina", "Annihilation") kommer denna filosofiskt utsvävande science fiction-serie om ett mystiskt techföretag i Silicon Valley. För den som är svag för kryptiska frågeställningar om determinism, som även utforskas i den pågående säsongen av "Westworld", är detta ett måste. Garland har skrivit och regisserat samtliga åtta avsnitt, som finns att streama på HBO Nordic.
| 24 april 2020 18:00 |