Film

Skribent

MovieZine

24 januari 2023 | 19:00

Tre nya Stephen King-filmer klara för biopremiär i år

Nu står det klart att "The Boogeyman" siktar på premiär i sommar. Det innebär inte mindre än tre King-skräckisar på bio i år.
2022 var ett riktigt bra år för skräckälskare, och 2023 verkar inte heller ge oss en trygg stund.
 
Nu står det klart att rysarkungen Stephen King bjuder på inte mindre än tre biofilmer. Eller ja, det är inte så att han gjort mer än skrivit bokförlagan (vilket han för övrigt gör riktigt bra), men ni fattar.
 
Förutom tidigare utannonserade "Salem's Lot" och en ny "Jutrjyrkogården"-film kommer nu rapporter om att "The Boogeyman" dyker upp i sommar. Thrillern med Chris Messina i huvudrollen skulle ha gått direkt till streaming på Hulu, men föräras nu med premiär på vita duken, skriver Hollywood Reporter.
 
 

Salem's Lot (i vår)

 
Nu får vi för första gången en långfilmsversion av Kings vampyrroman "Staden som försvann" som tidigare blivit miniserie både 1979 och 2004. Handlingen följer en författare (Lewis Pullman) som återvänder till sin hemstad för att upptäcka att den tagits över av blodsugare.
 
Är den lika kuslig som 1970-talsversionen så kan vi räkna med kalla kårar från ”Annabelle Comes Home”-regissören Gary Dauberman. Det snackas om USA-premiär i april.
 
 

The Boogeyman (i sommar)

 
Kings novell "Monstret i garderoben" handlar om en man som berättar för sin psykolog att ett fruktansvärt monster i garderoben har mördat hans barn. Kings skräckinjagande berättelse har blivit kortfilm sju gånger, men en långfilmsversion har inte blivit av förrän nu.
 
Rob Savage ("Host") regisserar filmen som har Sophie Thatcher ("Yellowjackets") och Chris Messina i rollistan. "The Boogeyman" skulle ha gått direkt till streaming på Hulu, men får nu amerikansk biopremiär 2 juni. Detta efter att starka testvisningar gav Paramount nytt självförtroende.
 
Första trailern sägs komma redan på söndag.
 
 

Untitled Pet Sematary Project (i höst)

 
2019 års "Jurtjyrkogården" kostade 21 miljoner dollar att producera och spelade in 113 miljoner - en hyfsad vinst för Paramount. Snart är det dags för en prequel, en "origin story" om den läbbiga kyrkogården där döda husdjur kommer till liv igen.
 
I Kings roman berättar grannen Jud Crandall om en del otrevliga detaljer som hände honom i ung ålder. Det är dock inget som utforskades närmare i de tre filmer som hittills spelats in. Medverkar gör bland andra Henry Thomas ("E.T.") och Pam Grier ("Jackie Brown"). Filmen blir regidebut för flitiga manusförfattaren Lindsey Beer som genom åren jobbat på "Transformers" och "Chaos Walking".
 
Dessutom jobbar regissören "Geralds lek"-regissören Mike Flanagan på att adaptera Stephen Kings "The Dark Tower" som tv-serie. Om allt går vägen kan den bli nästa stora fantasyserie på Amazons streamingtjänst Prime Video.
 
Vilken av King-filmerna ser du mest fram emot? Kommentera gärna.
| 24 januari 2023 19:00 |