Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 december 2022 | 18:00

Nytt försök att göra tv-serie av "The Dark Tower"

Nu är det upp till skräckvane regissören Mike Flanagan att få till det massiva Stephen King-projektet.
Skaparen bakom populära Netflix-serier som "The Haunting of Hill House" och "Midnight Mass", Mike Flanagan, har nyligen bytt streamingtjänst och flyttat över till Amazon. Nu ska han ta sig an en tv-serie baserad på Stephen Kings magnum opus "Det mörka tornet", skriver Variety,
 
- Redan innan vårt avtal med Amazon köpte vi rättigheterna till "The Dark Tower" som ju är mitt livs drömprojekt. Den står utanför Amazon-dealen så vi vet inte om de kommer ställa sig bakom serien. Men det här är något vi har utvecklat på egen hand och ser fram emot att komma till skott med, kommenterar Flanagan.
 
Han har sedan tidigare en god relation med skräckförfattaren Stephen King, och adapterade hans böcker "Geralds lek" och "Doctor Sleep" till filmer.
 
När det nu är dags för "The Dark Tower" hoppas han på en serie med fem säsonger, som ska följas av två fristående långfilmer.
 
King och Flanagan.
 
Om serien hamnar på Amazons streamingtjänst Prime Video är inte klart i nuläget. De försökte dock att adaptera "The Dark Tower" för tre år sen, med Glen Mazzara som showrunner, men när pilotavsnittet var inspelat skrotade Amazon projektet.
 
"The Dark Tower" blev även film med Idris Elba och Matthew McConaughey år 2017, men den floppade på bio och planerna på uppföljare lades på is. Håll tummarna för att Flanagan lyckas bättre med att få liv i böckerna. King skrev totalt åtta romaner i fantasyserien om Revolvermannen, som enligt egen utsago inspirerats av Tolkiens "Härskarringen" och Clintans westernrulle "Den gode, en onde och den fule".
| 8 december 2022 18:00 |