Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 januari 2020 | 18:35

"The Dark Tower": Amazon Prime skrotar sin Stephen King-serie

Efter att ha spelat in ett pilotavsnitt i somras har Amazon nu beslutat sig för att adaptionen inte håller måttet och skrotar därför sin planerade serie.
Stephen Kings bok blev sågad långfilm (bilden ovan) redan 2017, men en tv-serie har under flera års tid varit under produktion hos Amazon Prime. Vi har tidigare rapporterat att man i somras (slutligen) drog igång inspelningarna av seriens pilot-avsnitt, men nu avslöjar Deadline att Amazon har valt att skrota projektet.
 
Ifjol gjorde HBO samma sak angående sin "Game of Thrones"-prequel som även den hann spela in ett pilotavsnitt, med Naomi Watts i en av huvudrollerna. Det är med andra är egentligen ganska vanligt att serier skrotas efter att ett pilotavsnitt har spelats in, men det är ovanligt att två såhär stora och påkostade projekt under en relativt kort period läggs på is.
 
"The Dark Tower"-showrunnern Glen Mazzara, som även är seriens exekutiva producent, kommer att försöka få någon annan distributör att plocka upp projektet igen - men med tanke på att Amazon Studios nu valt att lämna det så lär det här bli spiken i kistan för just den här adapteringen av Stephen Kings bok. Tv-adaptionen planerades följa den ungefär 3000 sidor långa bokserien mer slaviskt än vad filmen från 2017 kunde göra.
 

Läs också: Stephen King förklarar varför "The Dark Tower" underpresterade

 
Hade du sett fram emot att få se "The Dark Tower" som tv-serie? Kommentera gärna nedan!
| 16 januari 2020 18:35 |