Film

Skribent

MovieZine

8 maj 2020 | 15:00

Tre heta titlar från Neon får svensk premiär

NonStop Entertainment och amerikanska distributören Neon påbörjar ett spännande samarbete.
Svenska distributören NonStop Entertainment och amerikanska Neon (som bland annat släppt ”Parasit” och ”I, Tonya” i USA) har påbörjat ett samarbete.

Det innebär tre heta titlar som kommer få svensk premiär inom kort: ”Spaceship Earth”, en dokumentär om åtta personer som låser in sig i stor kupol med mini-version av jordens klimat i två år; ”The Painter and the Thief”, norsk dokumentär om en konstnär som blir vän med tjuven som stal hennes tavlor; och ”She Dies Tomorrow”, genresnackisen från SXSW med bland andra Michelle Rodriguez.

- Vi på NonStop Entertainment har länge följt vad Neon gör i USA. Våra line-ups har överlappat en hel del historiskt ("Monos", "Amazing Grace" med flera), vi båda har lite extra kärlek till långfilmsdokumentärer och vi gillar både deras smak och distributionsfärdigheter, säger NonStops vd Jakob Abrahamsson till MovieZine.
 
Kate Lyn Sheil spelar Amy, som tror att hon ska dö imorgon, i thrillerkomedin "She Dies Tomorrow".
 
- Nu när Neon börjat köpa världsomspännande rättigheter på en hel del titlar var det naturligt att sträcka ut en hand och se om vi kunde hitta ett samarbete, och vi är extra glada att det blev ett paket med två av Sundance-festivalens starkaste titlar, och den otroligt vältajmade SXSW-succén "She Dies Tomorrow".

- I den globala filmmarknad vi arbetar i med stora plattformar och fortsatt köpglada filmstudios är det än viktigare att hitta allierade för att stå stadigt och få tag på de bästa filmerna. Detta 3-filmspaket med Neon är ett viktigt steg på vägen och ett kvitto på NonStop Entertainments trackrecord, tillägger Jakob Abrahamsson.
 
Filmerna går upp med i USA i sommar och i början av hösten, och planen är att släppa dem i Sverige kort därpå.
| 8 maj 2020 15:00 |