Serie

Skribent

MovieZine

27 oktober 2021 | 14:00

Tre heta seriestarter på Paramount+ i november

Dessutom är tittarfavoriten "Yellowstone" tillbaka med en ny säsong.
När spänningen från Halloween börjar avta och julklockorna ännu inte börjat ringa känns november ofta bara mörkt och kallt. Lyckligtvis erbjuder streamingtjänsterna det perfekta botemedlet på höstdeppen med flera heta seriestarter i november.

På Paramount+ kan vi bland annat se fram emot ett återseende med Dexter och en ny dramathriller med Jeremy Renner i huvudrollen.
 
 

Dexter: New Blood - premiär 8 november

 
Allas favoritseriemördare Dexter är äntligen tillbaka i "Dexter: New Blood". Handlingen utspelar sig 10 år efter att han försvann i en våldsam orkan. Nu lever Dexter (Michael C. Hall) under ny identitet i den snöiga småstaden Iron Lake, New York. Trots att han försöker lägga sitt gamla liv bakom sig lockas hans mörka sidor till slut fram igen... Tillsammans med Hall återvänder även medspelaren Jennifer Carpenter som systern Deb. Jack Alcott spelar Dexters nu tonåriga son Harrison.

Miniserien består av 10 entimmesavsnitt som kommer att släppas veckovis, exklusivt på Paramount. Där finns även alla säsonger av den ursprungliga "Dexter" tillgängliga.
 
 

Yellowstone - säsong 4 börjar 8 november

 
Sedan lanseringen av Paramount+ i mars 2021 har "Yellowstone" varit streamingtjänstens flaggskeppsserie. Den senaste säsongen av "Yellowstone" slutade med en brutal cliffhanger som lämnade framtiden för Dutton-familjen oviss inför säsong 4.

"Yellowstone" följer familjen Dutton och dess patriark John, spelad av Kevin Costner. Familjen Dutton kontrollerar den största boskapsranchen i USA och hotas ständigt av en expanderade grannstad, korrupta lokalpolitiker och hänsynslösa affärsrivaler. I säsong 4 ansluter en rad nya talanger till ensemblen, bland andra Jacki Weaver och Piper Perabo.

Efter dubbelavsnittspremiären den 8 november kommer nya avsnitt att finnas tillgängliga varje vecka.
 
 

Mayor of Kingstown - premiär 15 november

 
En ny originalserie från Paramount+, skapad av Oscarsnominerade Taylor Sheridan (medskapare till "Yellowstone") och Hugh Dillon. Serien följer den mäktiga familjen McLusky i Kingstown, Michigan, där fängelseverksamheten är den enda blomstrande branschen. Serien tar sig an teman som systemisk rasism, korruption och ojämlikhet och följer närgånget familjen McLuskys försök att skapa ordning och rättvisa i en stad som inte har någotdera.

Bland skådespelarna finns Jeremy Renner, Dianne Wiest och Kyle Chandler. 10 entimmesavsnitt kommer att släppas veckovis.
 
 

Yellowjackets - premiär 15 november

 
Lika delar överlevnadsepos, psykologisk skräckhistoria och uppväxtdrama. "Yellowjackets" är historien om ett fotbollslag av begåvade high school-tjejer som överlever en flygkrasch djupt inne i Nordamerikas vildmark. Serien skildrar flickornas resa från ett kämpande fotbollslag till något som närmast kan beskrivas som en sekt. S

Samtidigt får vi följa dem 25 år senare när de fortfarande försöker pussla ihop sina liv och märker att det förflutna aldrig riktigt är borta. I huvudrollerna syns skådespelare som Melanie Lynskey, Juliette Lewis och Christina Ricci. Den norska regissören Eva Sørhaug ("Your Honor") har regisserat tre av seriens 10 avsnitt.
 
| 27 oktober 2021 14:00 |