RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

18 februari 2020 | 07:45

Dags för en ny "Trassel"? Disney gör spelfilm om Rapunzel

Långhårig sessa får egen live action-film efter animerade "Trassel".
2019 var ett storslaget år för Disney-remakes. Vi fick återse "Dumbo", "Aladdin" och "Lejonkungen" på bio och en ny "Lady och Lufsen" släpptes på Disney+ i höstas.

Studions live action-versioner av klassiska animerade sagor är en publikmagnet utan dess like, och än är de inte klara. Näst på tur: Rapunzel, prinsessan som charmade publiken i "Trassel" från 2010.

Sajten TheDisinsider berättar om planerna för en Rapunzel-film, som utvecklas för bioduken och inte streaming. Manus skrivs av Ashleigh Powell ("Nötknäpparen och de fyra världarna") och jakten på en regissör har redan börjat.

"Trassel" berättade om en inlåst prinsessa med magiskt långt hår som längtade efter att se världen bortom sitt torn. Mot sin mors önskan tog hon hjälp av en främling för att komma ut i det fria. Filmen skulle heta "Rapunzel" (efter den tyska bröderna Grimm-sagan den bygger på) innan det ändrades till "Tangled", eller "Trassel" på svenska.

Dock är det oklart om nya "Rapunzel" ska ses som en remake av Disneys "Trassel", eller en ny vinkling på samma historia. Oavsett låter det som något för alla Disney-fans att se fram emot.

Disney har närmast "Mulan" på väg upp i mars, en "Den lilla sjöjungfrun"-film under utveckling, och man planerar också en remake av "Lilo & Stitch" och "Bambi".

Vem skulle ni vilja se i huvudrollen som Rapunzel?
| 18 februari 2020 07:45 |