Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

11 januari 2011 | 14:50

Trailertisdag: Statham laddar om

Pegg och Frost, Swank, Statham, Portman och en ekorre är aktörerna i veckans trailertisdag.

Detta är denna veckas trailertisdag!

Ice Age 4: Jorden skakar loss

Sid, Manny, Diego, Ellie och Scrat är alla tillbaka i den skakande fjärde "Ice Age"-filmen där en jordbävning drabbar våra vänner.

Ännu en gång står en gnagare för sinnessjuka mängder problem. Hans nöt, kan han inte bara äta upp den någon gång? Skämt å sido, Ice Age är tillbaka, och det är med bravur när man ser detta promoklipp. Den visade i och för sig inte någon handling alls, vilket är bra, men jag känner att jag blir lite nyförälskad på något sätt, i hela franschisen.

"Ice Age" är också, tillsammans med "Toy Story"-filmerna, dem enda filmerna där man faktiskt kan se dubbat utan att vilja stoppa granater i öronen. Det svenska röstskådespeleriet är på en mycket högre nivå än vad det brukar ligga på, vilket är riktigt trevligt då vi alla vet att det finns situationer man kan bli tvungen att se filmerna på svenska, även om jag aldrig skulle göra det självmant.

Filmen får svensk premiär 4 juli 2012.

No Strings Attached

En kille och en tjej försöker hålla sitt förhållande rent fysiskt, men det dröjer inte länge förrän de inser att de behöver ha något mer.

Det är ingen hemlighet att jag tycker om Natalie Portman, det är heller ingen hemlighet att hon är hetare en någonsin, på alla plan. Hennes karriär har alltid varit spikrak mot skyarna, enda sedan "Leon" för 16 år sedan. Nu gör hon den här filmen tillsammans med Ashton Kutcher, som också är på väg uppåt efter några riktigt kalkoner. Han var till exempel helt okej "L.A. Gigolo", en film som många förbiser. Jag hoppas verkligen att den här filmen blir den "feel good"-film som den med trailern utger sig för att vara. Då kommer det att bli bra.

Filmen får svensk biopremiär 18 mars 2011.

Paul

Graeme och Clive är två stycken science fiction-töntar som är på jakt efter ufon i USA. De råkar stöta på utomjordingen Paul som har levt på en militärbas hela livet och gör vad som helst för att komma därifrån. Jagade av FBI-agenter ger de sig tillsammans ut på en galen road trip för att återförena Paul med sitt moderskepp.

Greg Mottola som stod för "Supersugen" är nu här med ännu en festkavalkad. I mina ögon är det här en av 2011s hetaste filmer med radarparet Nick Frost och Simon Pegg. Listan på bra skådespelare slutar dock inte där, utan i filmen får vi också se Sigourney Weaver, Bill Hader, John Carroll Lynch, Seth Rogen och Jason Bateman. Rogen verkar göra ett ypperligt jobb som röstskådespelare för den sköna utomjordingen Paul. Jag kan tycka att trailern avslöjar lite för mycket för sitt eget bästa.

Filmen får svensk biopremiär 8 juli 2011.

The Resident

Hilary Swank spelar en kvinnlig läkare som hyr en lägenhet där allting inte verkar stämma.

"The Resident" är veckans mest spännande kort. En annorlunda film med Hilary Swank i en roll vi aldrig tidigare sett henne i. Hammer Films har också återupptagit kontakten med Christopher Lee som de gjorde många filmer tillsammans med på 60-talet. Ett samarbete jag verkligen ser fram emot att se återupptaget. Det ska verkligen bli intressant att se Swank i en roll som denna, då hon nästan alltid brukar få liknande roller i moralfilmer som "Million Dollar Baby" (fantastisk film), "Conviction" och "Freedom Writers".

Filmen får engelsk biopremiär 11 mars 2011.

The Mechanic

Arthur Bishop är en 'mechanic' - en elitmördare med en strikt hantering och unik talang för att smidigt radera sina måltavlor...

Jag kan inte bestämma mig angående den här filmen. Kommer det att bli en skitfilm som "Transporter" eller en fantastisk adrenalinkick som "Crank"? Frågan är inte hur bra Jason Statham kommer att agera, för det är alltid sig likt. Han gör alltid samma figur, det är bara lite annorlunda handling. Det är i alla fall så det har sett ut dem senaste åren. Det som får mig att tro lite på filmen är Ben Foster och Donald Sutherland. Annars ser den mest ut som vilken Statham-film som helst som kommer att rulla på TV6 klickan nio på fredagkvällar inom de närmsta åren.

Filmen får amerikansk biopremiär 28 januari 2011.

| 11 januari 2011 14:50 |