Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

18 januari 2011 | 19:01

Trailertisdag: Love is in the air

Skräck, sci-fi, drama och action är några av de genrer som är representerade i veckans trailertisdag.

Detta är denna veckas trailertisdag!

Kärlek i New York (Happythankyoumoreplease)

"I want to be a part of it/ New York, New York" sjöng Sinatra - och många indieregissörer är nog redo att hålla med. I Woody Allens anda beger sig "How I Met Your Mother"-stjärnan Josh Radnor till det stora äpplet för att utforska trassliga relationer. På rollistan ser vi vår svenskkanadensiska stolthet Malin Åkerman. Belönades med publikens pris på årets Sundancefestival.

Det här är en typisk film för mig. Jag älskar filmer som är lite melankoliska, får gärna utspela sig i New York och ha en regissör som slutar på "en" och börjar med "Woody All". Josh Radnor är den personen jag kan tänka mig kommer att bära Woody Allens dekadensfana vidare genom New Yorks gator. Jag är en sucker för indiefilmer och detta kommer antagligen inte bli ett undantag.

Filmen får svensk DVD-premiär 19 januari 2011.

Scream 4

Tio år har passerat och Sidney Prescott som tack vare sitt skrivande nu har återhämtat sig får besök av Ghostface Killer.

Precis som med "Happythankyoumoreplease" är detta en film som faller mig i smaken, men som kanske i gemene mun smakar lite..halvdant. Som blodpudding, ungefär. Sidney Prescott är tillbaka i en fjärde upplaga i min favoritslasherserie. Wes Craven har valt att verkligen framställa den nya generationens ungdomar som filmvetare och proffs på skräckgenrens, någonting jag finner intressant. Ska verkligen bli kul att se filmen i vår.

Filmen får svensk biopremiär 15 april 2011.

Priest

En präst går emot kyrkans regler för att jaga rätt på vampyrerna som har kidnappat hans systerdotter.

En ganska udda handling får man lov att säga. Förutom Paul Bettany, som är en alldeles utmärkt skådespelare, nu senaste i "The Tourist", verkar detta vara en ganska tråkig film med dåliga skådespelare och ointressant handling. Filmen skyltar med mediokra Karl Urban i Jonah Hex-mundering vilket verkar vara ganska signifikativt för filmens kvalitet. Filmen visas självklart i 3D som alla andra actionfyllda äventyr just nu. Hoppas att trenden snart ebbar ut.

Filmen får svensk biopremiär 3 juni 2011.

World Invasion: Battle Los Angeles

Filmen handlar om en grupp med marinsoldater som blir kallade till Los Angeles för att bekämpa en utomjordisk invasion.

Gud vad jag hoppas på den här! I den klart bästa trailern hittills med den här filmen, får ve ett lite mänskligare perspektiv. Aaron Eckhart som klippt och skuren ut att spela soldat. Med tanke på att filmen jämförs så himla mycket med "District 9" hoppas jag verkligen att den uppfyller de tuffa förväntningarna, och blir den "nya" "District 9", då jag tycker att det var den bästa filmen 2009. Mer sådana här filmer, tack!

Filmen får engelsk biopremiär 20 april 2011.

Babycall

En kvinna lever gömd med sin 8-åriga dotter efter att ha blivit misshandlad i en tidigare relation och försöker leva så normalt som möjligt. När hennes babyvakt börjar plockar upp mystiska signaler från andra lägenheter i hennes byggnad vänds tillvaron uppochner.

Noomi Rapace är högaktuell i Hollywood just nu med uppföljaren till "Sherlock Holmes" och Ridley Scotts kommande film "Prometheus". När alla dessa skriverier hållit på under hösten har hon dock funnit tid att spela in den här norska filmen, som ser intressant ut. Vi vet att Noomi är en fantastisk skådespelerska, och det ska verkligen bli intressant att se hur hon agerar i denna lågbudgeterade och något udda film. Kan detta vara Norges svar på "Låt den rätta komma in"?

Filmen får amerikansk biopremiär 4 mars 2011.

Love

Efter att ha förlorat kontakten med jorden, blir astronaut Lee Miller strandsatt i omloppsbana ensam ombord på den internationella rymdstationen. Samtidigt som tiden strider Lee för att behålla sin mentala hälsa - och helt enkelt överleva. Hans värld är en klaustrofobisk och ensam tillvaro, tills han gör en märklig upptäckt ombord på farkosten.

Filmen verkar vara en intressant blandning mellan klassikern "2001: Ett rymdäventyr" och "Moon" från 2009. Sam Rockwell var fantastisk och med den filmen föddes även en kärlek till filmer som utspelar sig på månen. Trailern till "Love" är riktigt bra. Avslöjar inte för mycket av handlingen och jag vill hela tiden veta mer. Den har mig i ett grepp som jag inte kommer loss ur, och nu måste jag se den på bio!

Filmen får amerikansk biopremiär under 2011.

| 18 januari 2011 19:01 |