Kärlek i New York (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
“I want to be a part of it/ New York, New York” sjöng Sinatra – och många indieregissörer är nog redo att hålla med. I Woody Allens anda beger sig "How I Met Your Mother"-stjärnan Josh Radnor till det stora äpplet för att utforska trassliga relationer. På rollistan ser vi vår svenskkanadensiska stolthet Malin Åkerman. Belönades med publikens pris på årets Sundancefestival.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: KäRLEK I NEW YORK

100 minuters förströelse

I "Happythankyoumoreplease" får vi följa några unga vuxna New York-bor och deras jakt på kärlek och meningen med livet. Sam är en författare som faller för den vackra sångerskan/servitrisen Mississippi, men de är båda mästare på att krångla till saker. Annie, som spelas av Malin Åkerman, blir kär i killar som beter sig som 12-åringar. Paret Charlie och Mary borde kunna vara lyckliga, men Mary nojar sönder precis allt, inklusive relationen till pojkvännen.

Mitt i allt det här dyker även en liten konstnärlig pojke upp som inte har någonstans att ta vägen. En sidoberättelse som ska vara söt, men blir totalt meningslös. Det enda den gör är att visa upp vilken god och fin person Sam är.

Josh Radnor, från "How I met your mother" har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen. Att han gillar Woody Allen är inte svårt att gissa. Det här är en riktig pratfilm, som dessutom utspelar sig i New York. Resultatet är dock långt ifrån Woody Allen. Josh Radnor själv är perfekt som Sam, medan Malin Åkerman har en irriterande överdriven skådespelarstil. Det märks att hon anstränger sig, kanske för att hon för en gångs skull inte spelar snygg tjej. Mary och Charlie tillför inte berättelsen någonting, utan blir bara ett tjatigt och småtråkigt inslag och man förstår inte vad de gör där.

"Happythankyoumoreplease" fungerar som förströelse, men förvänta er inga överraskningar.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Filmrullen
Vadå "förstörelse"?
Den här filmen var våran första köpta Blu-Ray-film, och trots det har den närmast bara samlat dam i filmhyllan. Josh Radnor visar verkligen dolda förmågor i den här filmen. Han visar briljans som regissör, manusförfattare, och skådespelare. Malin Åkerman gör sitt bästa framträdande här som skådespelare. En riktig bra film. Det är 100 minuter kvalité, detta.
sjoegraes
En mysig film med en del fina stunder, befriande att se något lite mer intelligent än de flesta andra filmer i genren. Gillar verkligen Josh Radnor, och han ska vara nöjd med sin regidebut. Kan dock känna att filmen blir lite för enkel, som Rasmus säger, för att nå de högre betygen, men en stabil trea tycker jag att den ska ha! :)
Användare borttagen
En väldigt skön och mysig film. Dialogen var riktigt bra och skådespelarna var överraskande bra! En väldigt stark trea delas ut till denna pärla!
Visa fler (10)

Veckans populära filmer

Visa fler