Kärlek i New York 2011

Komedi
USA
100 MIN
Engelska
Kärlek i New York poster

Synopsis

“I want to be a part of it/ New York, New York” sjöng Sinatra – och många indieregissörer är nog redo att hålla med. I Woody Allens anda beger sig "How I Met Your Mother"-stjärnan Josh Radnor till det stora äpplet för att utforska trassliga relationer. På rollistan ser vi vår svenskkanadensiska stolthet Malin Åkerman. Belönades med publikens pris på årets Sundancefestival.
Ditt betyg
3.0 av 100 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Lisa Olsson

26 november 2010 | 14:25

100 minuters förströelse

I "Happythankyoumoreplease" får vi följa några unga vuxna New York-bor och deras jakt på kärlek och meningen med livet. Sam är en författare som faller för den vackra sångerskan/servitrisen Mississippi, men de är båda mästare på att krångla till saker. Annie, som spelas av Malin Åkerman, blir kär i killar som beter sig som 12-åringar. Paret Charlie och Mary borde kunna vara lyckliga, men Mary nojar sönder precis allt, inklusive relationen till pojkvännen.

Mitt i allt det här dyker även en liten konstnärlig pojke upp som inte har någonstans att ta vägen. En sidoberättelse som ska vara söt, men blir totalt meningslös. Det enda den gör är att visa upp vilken god och fin person Sam är.

Josh Radnor, från "How I met your mother" har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen. Att han gillar Woody Allen är inte svårt att gissa. Det här är en riktig pratfilm, som dessutom utspelar sig i New York. Resultatet är dock långt ifrån Woody Allen. Josh Radnor själv är perfekt som Sam, medan Malin Åkerman har en irriterande överdriven skådespelarstil. Det märks att hon anstränger sig, kanske för att hon för en gångs skull inte spelar snygg tjej. Mary och Charlie tillför inte berättelsen någonting, utan blir bara ett tjatigt och småtråkigt inslag och man förstår inte vad de gör där.

"Happythankyoumoreplease" fungerar som förströelse, men förvänta er inga överraskningar.

| 26 november 2010 14:25 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Kärlek i New York
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu