Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

25 januari 2011 | 21:10

Trailertisdag: Lömska mördardäck

Kärlek, lömskhet, skräck och mördardäck är några av de ingredienser som finns i veckans trailertisdag.

Detta är denna veckas trailertisdag!

Water for Elephants

På en cirkus någonstans i 30-talets USA hittar Jacob (Robert Pattinson) ett nytt liv efter att hans föräldrar dödats i en olycka. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena (Reese Witherspoon) men för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till.

Den andra trailern är väldigt lik den första, men fortfarande värd att ha med här, då jag verkligen tror på den här filmen. Både Christoph Waltz och Robert Pattinson verkar ha hittat sig själv i cirkusens magiska värld. Waltz visade i filmen "The Green Hornet" att han kan agera utan geniet Tarantino bakom sig. Därför ser jag fram emot den här filmen mer nu, än någonsin. Är väldigt förhoppningsfull.

Filmen får svensk biopremiär 15 april 2011.

Rubber

Ett bildäck vaknar till liv och blir till passionsdriven seriemördare. Estetiken i det absurda, den högupplösta närbildens dramatik, publiken som en karikatyr på sig själv - det här är årets i särklass mest skruvade film. Dupieux, alias elektroartisten Mr. Oizo, har med en systemkamera skapat ett unikt verk som kommenterar filmkonsten i sig.

Vilken handling. Den här filmen kan bli riktigt bra med sin annorlunda touch. Det finns någonting speciellt i filmer som den här. Man driver med hela filmvärlden lite, på ett oerhört snyggt sätt. Trailern var väl inte den bästa, ganska tråkig till och med, men det tror jag inte speglar sig på filmen. Hoppas kan man ju alltid.

Filmen premiärvisades i Cannes 2010.

Red Riding Hood

I "Red Riding Hood," spelar Amanda Seyfried Valerie, en ung vacker kvinna som slits mellan två män. Hon är kär i en outsider, Peter (Shiloh Fernandez), men hennes föräldrar har planerat att hon ska gifta sig med den rika Henry (Max Irons). För att slippa skiljas åt, planerar Valerie och Peter att rymma tillsammans när de får reda på att Valeries äldre syster tidigare blev mördad av vargen som stryker omkring i den mörka skogen som omger byn.

Det första som går genom mitt huvud är "Twilight". Vilket i och för sig är förståeligt då Catherine Hardwicke gjorde den första och den helt klart bästa filmen i serien. Detta är någonting man verkligen poängterar.

Tyvärr verkar inte "Red Riding Hood" vara någonting att ha. Handlingen är otroligt ointressant och det förvånar mig att en relativt respekterad skådespelare som Gary Oldman är med i en film som denna. Tror inte att den kommer vara bättre än någon annan film som just försöker rida på "Twilight"-vågen.

Filmen får svensk biopremiär 11 mars 2011.

Insidious

"Insidious" är berättelsen om en ung familj som gör en fruktansvärd upptäckt. Deras medvetslösa sons kropp har förvandlats till en magnet som drar till sig onda väsen, samtidigt som hans eget medvetande är fångat i den det mörka och lömska rike som kallas The Further.

Den första "Saw"-filmen är bland det bästa som finns i skräckgenren enligt mig, och det gör att peppen inför den här filmen stiger något otroligt. Regissören James Wan är tillbaka. "Insidious" verkar vara en ganska lugn skräckfilm ändå, det är det man får reda på av den här teasern. Men handlingen är nyskapande och jag tror att den kan komma att överraska, dock är mina förväntingar inte särskilt höga.

Filmen får svensk biopremiär 10 juni 2011.

| 25 januari 2011 21:10 |