Film

Skribent

Scott Ginyard

8 juli 2014 | 19:00

Trailertisdag: Är Ben Affleck en mördare?

MovieZine tar en titt på veckans heta trailersläpp, från "Horrible Bosses 2" till "Gone Girl" och mer därtill.
Schizofrena Steve Carell,  en uttorkad Michael Shannon, en tjurig Bill Murray, horribla chefer 2 och en mystisk Ben Affleck är vad senaste veckans trailer har i sina rockärmar. 

FoxcatcherBaserad på den sanna historien om OS-brottaren Mark Schultz (Channing Tatum) och hans relation till den rika och schizofrene sponsorn John DuPont (Steve Carell) som skulle komma att ta oväntade vändningar. Trailern till ”Foxcatcher” är full av stämning och obehag som pressar sig fram med hjälp av den repetitiva och skrapande musiken tillsammans med de enstaka replikerna som alla vittnar om att något hemskt ska inträffa. Tatums frenetiska och våldsamma slag mot spegeln i slutet av trailern är grädden på moset i en princip perfekt trailer. Den är inte för lång, den gör det en trailer helst ska göra – bygga upp stämning och introducera karaktärer. Att den dessutom gör det med sådan intensitet och obehag gör den bara ännu bättre.

”Foxcatcher” brottar sig fram i svenska biografer den 28:e november.

Young OnesI en framtid där vatten är en ovanlighet bestämmer sig en tonårspojke för att skydda sin familj för att överleva. Det är den enda synopsis som existerar för ”Young Ones”. Inte berättar den särskilt mycket men efter att ha sett trailern ökar intresset markant. 

De nästintill alltid briljanta Michael Shannon och Elle Fanning får sällskap av Nicholas Hoult och Kodi Smit-McPhee i vad som ser ut som ett intensivt drama komplett med en mystisk motorcykelman, en frustrerad fader, öken och en robot. 

Trailern säger inte mycket men den precis som ”Foxcatcher” lyckas bygga upp en intressant stämning. Den lyckas också få mig att bli riktigt törstig på vatten.

”Young Ones” debuterade på Sundance i början av året och har sedan dykt upp på diverse festivaler under året. Någon svensk premiär finns inte just nu, men den dyker upp i franska biografer i augusti. Jag rekommenderar att dricka några glas vatten tills dess.

St. VincentEn ung pojke som bor med sin ensamstående mor (Melissa McCarthy) blir oväntat vän med sin granne – en tjurig och irriterad äldre man (Bill Murray) som tar pojken under sina vingar och lär honom livets hårda väg.
 
”St. Vincent” är en lättsam komedi med underliggande budskap om ungdomlighet, livet och glädje om man ska tro trailern. Den ser ut att på många sätt och vis vara en generisk dramakomedi som inte kommer få folk att skratta sig tomma på luft och inte heller provocera och förolämpa. Istället är det en simpel och lättsam film som lämnar biopubliken glada och nöjda. Helt enkelt en skön bioupplevelse som antagligen blir lite extra rolig eftersom Bill Murray och Melissa McCarthy är med.

”St. Vincent” har inte någon svensk biopremiär än. Amerikanerna får självklart förtur redan i oktober.

Horrible Bosses 2Den stundtals roliga och ibland mediokra komedin om elaka chefer får en uppföljare. Trion är tillbaka och den här gången bestämmer de sig för att bli sina egna chefer. De tänker starta ett eget företag tillsammans men planerna går snett och för att få ihop pengar sätter de en desperat plan i verket – kidnappning.

Jennifer Aniston, Kevin Spacey och Jamie Foxx är också tillbaka från den första filmen och får alla sin beskärda del av speltiden i denna korta trailer. Handling skjuts undan för att istället bjuda på en snabb men effektiv titt på trion och deras gamla rivaler komplett med tunga beats och bajsskämt.

”Horrible Bosses 2” ligger på en tunn linje mellan att misslyckas totalt eller överträffa den första filmen. Skepticismen är hög men samtidigt är det alltid trevligt att bli överraskad och motbevisad. 

Filmen har premiär den 5:e december.

Gone GirlDavid Fincher samlar sina krafter än en gång för en thriller vars yta bara är början på något mycket mer komplext och mörkt. Det är de vibbar och tankar som går runt i mitt huvud när jag ser den senaste trailern för ”Gone Girl”. Till skillnad från den första som endast bestod av musik och bild, får vi i den här en djupare förklaring av handling och Ben Afflecks mystiska karaktär.

David Finchers och Jeff Cronenweths karaktäristiska gulaktiga foto och den krypande och stämningsfulla musiken av Trent Reznor och Atticus Ross är tillbaka än en gång. Det känns verkligen som en Fincher-film något som i princip alltid är positivt. 

Är Ben Afflecks karaktär den skyldiga eller inte? En fråga vi alla kommer grubbla på ända till den 3:e oktober då filmen har premiär i våra biografer runt om i landet.
| 8 juli 2014 19:00 |