Film

Skribent

Thomas Linnaeus

7 juli 2022 | 11:15

Trailerpremiär: Viola Davis krigar med amazonerna i “The Woman King”

I trailern till höstens historiska krigsdrama "The Woman King" - får vi se kvinnliga amazonkrigare slåss mot kolonisatörerna.
Oscarsvinnaren Viola Davis är en upptagen skådis just nu. I “The Woman King”, som släpps efter sommaren spelar hon generalen Nanisca, som ledde amazonkrigare för kungadömet Dahomey - som idag istället heter Benin.
 
 
I trailern till “The Woman King” får hon veta att ett krig är på väg. Kolonisatörerna seglar mot Dahomey och landet förbereder sig för strid. Här vi se när Nanisca och hennes krigare tränas med spjut och svärd medan europeerna har gevär - det verkar dock inte vara något problem för amazonerna som gång på gång lyckas överlista sina fiender i trailern.
 
“The Woman King” regisseras av Gina Prince-Bythewood (som tidigare bland annat gjort “The Old Guard”, för Netflix räkning), och är skriven av henne själv och Dana Stevens. I filmen får vi förutom Viola Davis, se John Boyega som kung Ghezo, och Lashana Lynch som uppmärksammades när hon tog över 007-titeln i Bondfilmen “No Time To Die”.
 
“The Woman King” har premiär 16 september i USA.
| 7 juli 2022 11:15 |