Film

Skribent

Josefine Krischausky

16 december 2021 | 22:50

Trailerpremiär: Ung, sprudlande kärlek i svenska "Så jävla easy going"

Den dramatiska komedin, baserad på författaren Jenny Jägerfelds roman "Jag är ju så jävla easy going", går upp på biograferna tidigt nästa år.
18-åriga Joannas hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. För att få fram pengarna tvingas Joanna bli kreativ, och mitt i allt träffar hon den charmiga och självsäkra Audrey, som får hennes hjärta att fullkomligt explodera.
 
Så lyder premissen för "Så jävla easy going", en kommande, svensk dramakomedi baserad på en ungdomsroman av den hyllade författaren Jenny Jägerfeld. För regin står Christoffer Sandler, som även har skrivit manus tillsammans med Lina Åström, Jessika Jankert och Linda-Maria Birbeck.
 
 "Så jävla easy going" är Sandlers långfilmsdebut, efter tidigare arbeten på tv-serier som "Insiativet" och "Sjukt oklar". Se en första trailer till filmen nedan:
 
 
I rollerna som Joanna och Audrey syns nykomlingarna Nikki Hanseblad och Melina Paukkonen. Joannas pappa spelas av Shanti Roney, sedd i bland annat "Nymphomaniac: Vol. II", "Snöänglar" och "Tove". 
 
Tidigt nästa år är det även premiärdags Jenny Jägerfeld-filmatiseringen "Comedy Queen", från den Guldbaggebelönade regissören Sanna Lenken ("Min lilla syster").
 
"Så jävla easy going" har biopremiär i februari 2022. 
| 16 december 2021 22:50 |