Film

Skribent

MovieZine

2 december 2021 | 12:00

Trailerpremiär: Sorg, skratt och tårar i svenska tonårsfilmen "Comedy Queen"

Nu släpps trailern till regissören Sanna Lenkens nya tonårsfilm "Comedy Queen", med biopremiär lagom till sportlovet.
Sanna Lenken, Guldbaggenominerad för "Min lilla syster", är snart tillbaka med en ny film där komplicerade tonårskänslor står i fokus. I "Comedy Queen" kommer vi få möta 13-åriga Sasha som har bestämt sig för att bli ståuppkomiker. Främst för att få sin pappa att skratta, vilket är svårt för de båda efter att Sashas mamma gick bort.

I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt, bli en Comedy Queen.
 
 
Filmen är baserad på Jenny Jägerfelds prisade roman med samma namn och för manus står Linn Gottfridsson (”Björnstad”, ”I taket lyser stjärnorna”). Huvudrollen Sasha spelas av Sigrid Johnson, som vi tidigare sett i bland annat ”Maria Wern” och julkalendern ”Tusen år till julafton”. Sashas pappa Abbe spelas av Oscar Töringe (”Tunna blå linjen”).
 
- Sigrid och Oscar skapade magi och berörde mig oerhört djupt med sitt skådespel. Jag tror och hoppas att många biobesökare kommer gripas tag av den här historien och att de som redan är fans av boken kommer bli nöjda, säger Sanna Lenken i ett pressmeddelande.

"Comedy Queen" får biopremiär 11 februari.
| 2 december 2021 12:00 |