Trailer

Skribent

Cristian Sarmiento

27 oktober 2022 | 09:00

Trailerpremiär: Turbulens i luften när Gerard Butler spelar pilot i ”Plane”

Brinnande flygplan. Massiva explosioner. Vinande skott. Gerard Butler. Någon som är överraskad?
Efter att Gerard Butler häromdagen twittrat ”Jag vill ha alla ombord på mitt plan” så får vi nu se trailern för kommande actionfilmen ”Plane”. Handlingen följer Gerard som pilot ombord ett kommersiellt flygplan som tvingas nödlanda på en ö i Filippinerna efter en häftig storm. Allt gott än så länge. Eller?
 
På ön befinner sig plötsligt kapten och passagerarna mitt i en krigszon bland banditer, och att man överlevde kraschen är inte en garanti för att man överlever ön.
 
 
Trailern visar allt som vi förväntar oss av en actionrulle med Butler i spetsen. Skottsalvor, gisslandrama, den vardagliga kaptenen som blir hjälte vars enda uppgift är att få alla passagerarna i säkerhet. Även om det innebär att samarbeta med en dömd brottsling (Mike Colter) som befann sig ombord.
 
Trailern ger oss även citatet ”Survive together or die alone”. Och ni som vet – ni vet att det är skrämmande likt ett ikoniskt citat från serien "Lost" från 2004.
 
Filmen som har amerikansk premiär i januari 2023 är regisserad av Jean-François Richet ("Blood Father" och vi kan inte låta bli att undra om Gerard Butler är menad att göra actionfilm efter actionfilm.
| 27 oktober 2022 09:00 |