Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 januari 2019 | 14:00

Trailerpremiär: ”The Death and Life of John F. Donovan”

Xavier Dolans första engelskspråkiga film har Kit Harington och Natalie Portman i rollistan.
Det handlar om kändisskap, Hollywooddrömmens baksida och priset av att upprätthålla en perfekt fasad. Xavier Dolans nya film ”The Death and Life of John F. Donovan” är en skildring av en fiktiv tonårsidol vars liv slocknade alldeles för tidigt, och ett ungt fan vars liv berörs av tragedin. Kolla in den första trailern:
 
 
Kanadensiske Dolan har lockat till sig en imponerande rollista till sin första engelskspråkiga film. Här finns "Game of Thrones"-stjärnan Kit Harington, Natalie Portman, Susan Sarandon, Michael Gambon, Thandie Newton och Kathy Bates och unga stjärnskottet Jacob Tremblay. Det sägs att självaste Jessica Chastain blev bortklippt, för att filmen skulle tajtas ihop, och det visar väl hur mycket stjärnor och ingredienser som regissören ville få med.

Jag såg ”The Death and Life of John F. Donovan” redan på Toronto Film Festival i höstas, och skriver i min recension hur detta både är en väldigt stark och väldigt ojämn film. Troligen är det många Xavier Dolan- eller Kit Harington-fans som väntar på biopremiär, och nu till våren börjar filmen att hitta ut på europeiska biodukar. Stay tuned för ett svenskt premiärdatum.
| 26 januari 2019 14:00 |