Film

Skribent

MovieZine

15 november 2022 | 12:10

Trailerpremiär: "Tack för senast" hyllar 90-talets romcoms

Moa Gammel regisserar och Lisa Carlehed kärlekstörstar i vinterns svenska romantiska komedi.
Viaplay-filmen "Tack för senast" handlar om den 37-åriga sjuksköterskan Klaras jakt på kärlek och lycka. Det är en berättelse om ett kompisgäng där Klara står i centrum som den ständiga singeln som längtar efter den stora kärleken. I huvudrollen ser vi Lisa Carlehed, senast aktuell i "Utvandrarna". Kolla in trailern här:
 
 
Filmen har tidigare beskrivits som en hyllning till 90-talets romcoms, och berättas genom nio kapitel som utspelar sig vid olika fester och högtider. Den är inspirerad av danska "Lång historia kort" (2015) och produceras, likt originalet, av Misofilm. För regin står Moa Gammel:
 
– Högtider är väldigt tacksamma att göra på film för att så mycket står på spel där relationer och känslor dras till sin spets. Att få regissera en film som bara utspelar sig på fester i ett kompisgäng är därför ett riktigt drömprojekt och dessutom med en fantastisk ensemble, säger hon.
 
I rollistan syns utöver Lisa Carlehed även Oscar Töringe, Christian Hillborg, Liv Mjönes, Johannes Bah Kuhnke, Felice Jankell och Madeleine Martin.
 
"Tack för senast" har biopremiär den 30 november och släpps sedan på streaming på Viaplay den 26 december.
| 15 november 2022 12:10 |