Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

5 februari 2020 | 15:25

Trailer, premiärdatum och ny titel för nästa "Saw"-film

Chris Rock och Samuel L. Jackson råkar ut för en bestialisk mördare och hans sjuka lekar i skräck-spinoffen "Spiral: From the Book of Saw".
"You wanna play games, motherfucker?"
 
Tro det eller ej, det är dags för ännu ett kapitel i den urmjölkade men alltid framgångsrika "Saw"-franchisen.

Chris Rock står bakom idén, och med både kända namn i rollistan och en ny titel kan det här bli just den reboot som filmserien behöver. Lite nytt blod, plus samma gamla mardrömsfällor - här är första teaser-trailern till "Spiral: From the Book of Saw".
 
 
Chris Rock spelar detektiv Banks, som undersöker ett vidrigt mord. Det verkar som att mördaren är specifikt ute efter poliser. Han lämnar dessutom efter sig ett märke, en röd spiral, vilket påminner om det vi har sett på Jigsaws otäcka docka.

Samuel L. Jackson spelar Banks far och Max Minghella är rookie-snuten som får haka på. Darren Lynn Bousman har regisserat.
 
Det är inte klart hur den nya filmen förhåller sig till de tidigare, med mytologin kring Jigsaw. Kanske handlar det om en prequel till den allra första filmen från 2004, eller en copycat som härjar flera år senare. Vi lär få veta mer ju närmare premiären vi kommer.

"Spiral: From the Book of Saw" får svensk biopremiär 22 maj.
| 5 februari 2020 15:25 |