Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 april 2021 | 15:58

Första trailern till Marvels ”Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”

En ny Marvelhjälte gör debut på bioduken i september.
Snart ska det bli mer martial arts i Marvels universum. Studion har just släppt den första teaser-trailern till ”Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” som visar upp deras senaste superhjälte, en asiatisk krigare med nävar av stål.
 
Den nye Marvelhjälten spelas av kinesisk-kanadensiske Simu Liu, som för det mesta jobbat med mindre tv-roller hittills. "Shang-Chi" blir hans första storfilm. Liu berättar för Entertainment Weekly varför han blev pepp på projektet:

- Det mest spännande med den här karaktären var att hans bakgrund inte har berättats förut. Vi har sett så många versioner av hur Batman blev Batman, hur hans föräldrar mördades när han var ett barn. Vi vet allt om hur Peter Parker blev biten av en radioaktiv spindel och förlorade sin farbror. Shang-Chis berättelse är okänd för de allra flesta, så vi hade en stor frihet i att forma den som vi ville.
 
Och förresten - det uttalas Song-chi när du ska hämta ut dina biobiljetter i höst.
 
 
Som vi också ser i trailern är Awkwafina med som comic relief och orädd bussförare. Bara jag som kommer att tänka på Sandra Bullock i "Speed"?
 
Filmen är en del i MCU:s fas 4, där "Black Widow" (premiär i juli) och "The Eternals" också ingår. Längre fram under nästa år kommer bland annat "Thor: Love and Thunder".
 
”Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” får biopremiär 3 september.
| 19 april 2021 15:58 |