Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 december 2020 | 15:00

Trailerpremiär: "Shadow in the Cloud" är årets WTF

Chloe Grace Moretz är stridspiloten som slåss mot monster och sexism uppe i skyn.
I veckan släpptes den första trailern till "Shadow in the Cloud", en skruvad sci-fi-skräckis med amerikansk VOD-premiär den 1 januari.

Filmen följer en stridspilot (Chloe Grace Moretz) som ska frakta en mystisk last under andra världskriget. En "Twilight Zone"-twist sätter dock en spännande snurr på flygturen, kolla in:
 
 
Det här är en underhållande b-film att älska eller hata, och jag har inte riktigt bestämt mig än var jag landar. Efter världspremiären på Toronto Film Festival 2020 skrev jag på MovieZines Patreon-sida att:

"...du är aldrig är beredd på vad "Shadow in the Clouds" ska överraska med i nästa scen. Chloe Grace Moretz spelar pilot under andra världskriget, som slåss mot både sexism och monster uppe i skyn. En kickass-hjältinna i en lågbudgetskräckis med höga ambitioner... och många WTF-ögonblick!"

"Shadow in the Cloud" har också blivit omskriven för sin koppling till Max Landis, manusförfattaren som blivit anklagad av flera kvinnor i MeToo-eran. Regissören Roseanne Liang har sen dess skrivit om hans story och gjort filmen till sin egen, med en feministisk touch som hyllats av flera kritiker.

Resultatet får vi se i Sverige någon gång i början av 2021.
| 10 december 2020 15:00 |