Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 april 2024 | 09:30

Trailerpremiär: Semestern spårar ur i "Speak No Evil"-remake

Läbbig dansk skräckfilm från 2022 i amerikansk version - kan det funka?
I 2022 års chockerande danska rysare "Speak No Evil" fick vi haka på en dansk familj när de åkte på besök hos nya holländska bekanta. Det som började som en trevlig men något obekväm semester tog snart en läskig vändning. Deras nya vänner visade sig vara... något speciella.
 
Nu är det dags för en engelskspråkig remake signerad Blumhouse. Här är det amerikaner som möter britter vid en utlandssemester, och beslutar sig för att hälsa på dem. Kommer stämningen bli något mindre tryckt och tråkig än sist? Knappast!
 
Den nya trailern visar oss Mackenzie Davis och Scoot McNairy som tillsammans med en 11-årig dotter får en riktig mardrömsresa. James McAvoy och Aisling Franciosi är de brittiska värdarna som visar sig ha en mörk sida. Och varför är deras lille son så märklig?
 
 
Regissör är James Watkins, som tidigare gjort ruggiga "Eden Lake" och "The Woman in Black". Det här kan bli en av årets mest otäcka skräckfilmer - kanske ännu mer så om du är obekant med det danska originalets sjuka och makabra twistar...
 
"Speak No Evil" får svensk biopremiär 13 september.
| 11 april 2024 09:30 |