Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 mars 2017 | 17:00

Trailerpremiär: Se världen gå under i "Geostorm"

Katastroffilmen som, enligt sin käcka tagline, kommer ta världen med storm.
Det kom en period för 15-20 år sen när katastroffilmer var ordentligt på ropet. Rullar som "Twister", "Dante's Peak", "Volcano", "Independence Day" och "Day After Tomorrow" kom med jämna mellanrum och världen utsattes för all slags jobbiga prövningar, monster och väderförhållanden. Roland Emmerich stod bakom orimligt många av dem. På senare tid har han gjort "2012", och fått efterapare i "San Andreas" och "Into the Storm". 

Dean Devlin har skrivit och producerat många av de där filmerna åt Emmerich, och känner sig tydligen redo för en egen regidebut i genren. Beskåda "Geostorm", som med dagens avancerade specialeffekter försöker bidra med några extra spektakulära scener i den här trötta genren:


Handlingen i "Geostorm" leker med tanken på hur avancerade satelliter styr vädret på jorden, och vad som händer om nämnda satelliter flippar ut. Vi tippar på flera gråtmilda scener där familjer slits isär för att sedan återförenas. Och ja, samtidigt pågår visst en konspiration för att döda presidenten. Tur att Gerard Butler ("Olympus Has Fallen") är med i rollistan! 

I filmen medverkar också Jim Sturgess, Abbie Cornish, Ed Harris och Andy Garcia.

"Geostorm" väntas nå biograferna den 20 oktober. Ta med 3D-brillor, paraply och en skämskudde.
| 8 mars 2017 17:00 |