Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 juli 2022 | 11:30

Trailerpremiär: Se hur filmmagi skapas i "Light & Magic"

Disney+ berättar om effektstudion Industrial Light & Magic, dess historia och några av alla spektakulära filmer, i en ny dokumentärserie.
- Visuella effekter skapar magin som får folk att vilja gå på bio. Film är specialeffekter, säger George Lucas i början av trailern.
 
Grundaren av Industrial Light & Magic, också känt som ILM, är en av många Hollywood-hotshots som intervjuats om effektstudions mer än 45-åriga historia. Även Steven Spielberg, James Cameron, Ron Howard, Robert Zemeckis och en mängd andra får berätta vad ILM:s arbete och dess visuella effekter har betytt för deras filmer, och hur de skapades.
 
I den nya dokumentärserien "Light & Magic" bjuds vi på en fantastisk tidsresa till tiden innan "Stjärnornas krig" då ett gäng "omogna ungar" som de kallar sig själva fick jobba hårt för att tänja på gränserna för vad som var möjligt att åstadkomma på vita duken.
 
 
För regin står Lawrence Kasdan, passande nog - mannen som skrivit manus till bland annat "Rymdimperiet slår tillbaka" och "Jakten på den försvunna skatten". Och premiären? Den sker såklart på Disney+. Håll utkik efter de sex avsnitten 27 juli.
| 8 juli 2022 11:30 |