Film

Skribent

Alexander Dunerfors

7 november 2019 | 15:10

Trailerpremiär: Pixars ”Soul” försöker svara på livets stora frågor

Jamie Foxx och Tina Fey lånar ut sina röster till den animerade filmen.
År 2020 får vi inte mindre än två nya filmer från Pixar. Först ut är fantasy-äventyret ”Framåt” med premiär i vår, och till sommaren kommer musikaliska ”Soul”. Tack vare Entertainment Weekly vet vi mer om filmens handling.

Jamie Foxx lånar ut sin röst till Joe Gardner, mellanstadielärare som egentligen drömmer om att bli jazzmusiker. Men när han just har fått sitt drömjobb, dör Joe plötsligt. Hans själ hamnar på You Seminar, en överjordisk plats där själar tillverkas och får sina personligheter innan de skickas till mänskliga kroppar. Där möter han 22 (Tina Fey), en själ som avskyr människor och Jorden. Hennes karaktär beskrivs som ”en tonåring med attityd”.
 
Här är den första trailern till "Soul":
 
 
Man kan dra likheter till både ”Insidan ut”, som utspelade sig i en flickas huvud, och till ”Coco”, som handlade om en musikalisk pojke som hamnade i de dödas värld. Filmen kommer på ett lekfullt sätt att försöka förklara hur vi blir dem vi är, och var våra passioner och intressen kommer ifrån.

- Allt började när min son, han är 23 år nu, föddes. Från samma ögonblick hade han en personlighet. Var kom det ifrån? Jag som hade trott att man utvecklar sin personlighet genom att interagera med världen. Och ändå var det tydligt att vi alla föds med en väldigt unik och specifik känsla av vilka vi är, berättar regissören Pete Docter.

”Soul” får svensk biopremiär 28 augusti 2020.
| 7 november 2019 15:10 |