Film

Skribent

Alexander Svensson

19 september 2023 | 20:30

Trailerpremiär: Percy Jackson tar Disney+ med storm

Disneys nya satsning är att göra de populära Percy Jackson-böckerna till TV-serie. Nu har den första ordentliga trailern äntligen släppts.
Böckerna om Percy Jackson, mellanstadiegrabben som visar sig vara son till Poseidon och anklagas för att ha snott Zeus älskade åskvigg, har lästs världen över. De har genererat spin-off-böcker, och två filmer med Logan Lerman och Alexandra Daddario som ingen direkt gillade. Nu har Disney slagit sig ihop med böckernas författare Rick Riordan, med målet att göra en TV-serie om Percys äventyr.
 
Ett par korta teasers finns redan ute, men nu kan vi äntligen beskåda den första ordentliga trailern. Och jodå, det ser definitivt ut att vara mer troget källmaterialet än vad Lermans filmer var. Se själva nedan:
 

Som Percy ser vi unge skådisen Walker Scobell (“The Addams Project”), och de två andra huvudrollerna Annabeth och Grover görs av nykomlingarna Leah Sava Jeffries och Aryan Simhadri. Utöver dem kommer vi att få se erfarna skådespelare som Jason Mantzoukas ("Invincible"), Lin-Manuel Miranda ("Hamilton"), Toby Stephens ("Black Sails"), och den tragiskt avlidne Lance Reddick ("John Wick"), som spelar självaste Zeus i vad som tyvärr blivit en av hans sista roller.
 
“Percy Jackson and the Olympians” kommer bestå av åtta avsnitt. De två första släpps den 20 december, alltså precis i rätt tid för att bli en julklapp till alla fans av grekisk mytologi.
| 19 september 2023 20:30 |