Serie

Skribent

MovieZine

1 november 2019 | 17:05

Trailerpremiär: ”Panik i tomteverkstan” är årets julkalender

Pernilla Wahlgren och Per Andersson räknar ner dagarna till julafton på SVT.
Det är rött, varmt, knarrigt och doftar granbarr. Så beskrivs känslan i årets julkalender som får premiär i SVT om en månad. "Panik i tomteverkstan" utlovar en rolig och fartfylld julsaga, som utspelar sig i tomtarnas värld. Tomten spelas av Per Andersson och tomtemor av Pernilla Wahlgren.
 


– Vi har velat göra en magisk och rolig julkalender för alla åldrar. En julkalender där humorn möter sagan. Hemma hos den här tomtefamiljen gnabbas det lika mycket som hos vilken familj som helst. Vi tror att tittarna kommer att känna igen sig och förhoppningsvis har vi lyckats göra en riktigt julig julkalender som hela familjen vill samlas framför varje dag fram till julafton, säger Fredde Granberg och Thomas Claesson, som skrivit manus och regisserat.


 
 
Tomtefamiljen bor på en magisk och hemlig plats på Nordpolen, där generationer av tomtar har tillverkat leksaker till alla barn i mer än 200 år. Men hela den magiska världen är i fara.

Tomtens popularitet har minskat eftersom allt fler barn har slutat tro på tomten. Och om alla slutar tro kommer tomtevärlden att försvinna! För varje barn som slutar tro lyser lyktan som håller tomtevärlden levande allt svagare. Och inte blir det bättre när tomterådet upptäcker att tomten är på väg in i väggen… Tomtemor och hennes barn försöker med alla sina krafter att få tomten på fötter igen. Kommer de att lyckas innan tomtevärlden försvinner för alltid?

 
 
Julkalendern sänds varje dag 1-24 december i SVT1, SVT Barn och SVT Play.
| 1 november 2019 17:05 |