Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 maj 2018 | 20:00

Trailerpremiär: "Mowgli" tar oss tillbaka till djungeln

Andy Serkis skildrar ett mörkare kapitel ur Rudyard Kiplings "Djungelboken".
”You are something that jungle has never seen before” väser Kaa mot Mowgli i den dramatiska trailern.

Nåja. Det var trots allt bara två år sen som vi såg den föräldralösa pojken springa runt i djungeln med björnen Baloo. Men ungefär samtidigt med Disneys film kläckte Warner Bros den briljanta idén att göra en egen spelfilm av den gamla bokklassikern - ”Jungle Book: Origins” - och ett tag såg de ut att släppas samma år.

Nu har filmen bytt titel och lämnat lite avstånd till den förra. I höst märker vi om intresset är tillräckligt högt för att locka tillbaks biopubliken till djungeln för ännu ett äventyr. Kolla in den första trailern till Andy Serkis ”Mowgli”:
 
 
Trailern övertygar väl inte mig varför den här filmen behövs, efter Jon Favreaus magnifika ”Djungelboken” från 2016. Det har antytts att denna version ska bli mörkare och mer ”gritty” - Hollywoods favoritord just nu - och berätta hur Mowgli först mötte sina djungelvänner och -ovänner. Det är onekligen fullt av snygga miljöer och välkända skådespelarnamn bakom de datoranimerade djuren, men kommer vi kunna se den utan att jämföra med Disneyfilmen?
 
- Vi ville komma närmare tonen i boken. Det är inte längre en saga för barn. Det är verkligt, det finns riktiga konsekvenser. Det är hämtat från Kipling med en mörkare berättelse. Djuren kommer inte att sjunga eller dansa, den saken är klar, berättar Andy Serkis i en nysläppt featurette.
 
I rollistan hörs bland andra Cate Blanchett som Kaa, Benedict Cumberbatch som Shere Khan, Christian Bale som Bagheera och Andy Serkis själv som Baloo. Huvudrollen som Mowgli spelas av nykomlingen Rohan Chand.

”Mowgli” får svensk biopremiär den 19 oktober. Vad tycker ni om trailern?
| 21 maj 2018 20:00 |