trailer

Skribent

Alexander Kardelo

8 november 2023 | 15:37

20 år efter kultkomedin: "Mean Girls" har fått en nyinspelning

Se hit, losers! Nu släpps den första trailern.
På onsdagar bär vi rosa, det är sen gammalt. Och just denna onsdag är lite mer speciell då Paramount just har släppt trailern till "Mean Girls".
 
En nyinspelning bara 20 år efter originalet? Ingenting är visst längre heligt. Men denna version gör det tydligt: det är "inte din mammas Mean Girls" utan en uppdatering för dagens generation, och med en extra twist. Filmen är nämligen en musikal.
 
 
Handlingen är annars så gott som identisk. Den nya tjejen Cody gör allt för att platsa in på high school, lär känna det populära gänget med Regina George i spetsen, och lyckas sjabbla till det för sig gång på gång.
 
Precis som sist står Tina Fey bakom idén, och har igen norpat rollen som Mrs. Norbury. Tjejerna spelas denna gång av Angourie Rice ("Spider-Man"-filmerna), Renée Rapp ("The Sex Lives of College Girls"), Ashley Park ("Joy Ride"), Bebe Wood ("Love, Victor") och Auli'l Cravalho ("Vaiana").
 
 

Det här ska nya "Mean Girls" handla om

 
Nya studenten Cady Heron välkomnas till toppen av den sociala näringskedjan av elitgruppen med populäratjejer som kallas "The Plastics". De styrs av den manipulerande ”drottningen” Regina George och hennes ”undersåtar” Gretchen och Karen. Men när Cady gör det stora misstaget att falla för Reginas ex-pojkvän Aaron Samuels hamnar hon själv i skottlinjen.
 
När Cady bestämmer sig för att besegra gruppens ledare med hjälp av sina utstötta vänner måste hon lära sig att vara trogen mot sig själv samtidigt som hon navigerar i den farligaste djungeln av alla: gymnasiet.
 
"Mean Girls" får biopremiär den 12 januari 2024. Vad tycker ni utifrån trailern? Kommentera nedan.
| 8 november 2023 15:37 |