Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 september 2022 | 10:45

Trailerpremiär: Terrorn knackar på i M. Night Shyamalans nya thriller

Nu vet vi mer om M. Night Shyamalans nya film, där en familj på semester i en avlägsen stuga tvingas ta fasansfulla beslut.
Öppna inte dörren… Terrorn knackar på i thrillermästaren M. Night Shyamalans nya film, som i och med första trailern avslöjar den hittills hemliga handlingen.
 
Här möter vi två pappor (Jonathan Groff och Ben Aldridge) och deras dotter som semestrar i en avlägsen stuga. Lugnet störs av en hotfull inkräktare, som snart blir fler, och de vill in i huset av en väldigt speciell anledning.
 
”Vi fyra har ett viktigt arbete att utföra” berättar Dave Bautista (med tårar i ögonen?). ”Vi är här för att förhindra apokalypsen. Er familj har valts ut för att fatta fruktansvärt beslut”.
 
 
Det är som upplagt för ännu ett småskaligt mysterium om några av livets stora frågor, den typen av film som Shyamalan bemästrat i allt från genombrottet med "Sjätte sinnet" till "Old" häromåret. Hans filmografi bjuder på toppar och dalar, som vi nog alla vet, men det är skönt med en filmskapare som fortfarande gör originella filmer. Vågar vi hoppas på ännu en oförglömlig twist?
 
I övriga roller ser vi bland andra Rupert Grint, Nikki Amuka-Bird och nykomlingen Kristen Cui. ”Knock at the Cabin” får svensk biopremiär 3 februari 2023.
| 22 september 2022 10:45 |