Film

Skribent

MovieZine

26 februari 2024 | 18:30

Trailerpremiär: Kevin Costners episka western "Horizon: An American Saga" får premiär i sommar

Stjärnan från "Yellowstone" och klassikern "Dansar med vargar" är tillbaka i sitt rätta element.
Kevin Costners passionsprojekt är nästan redo för premiär. I sommar släpps "Horizon: An American Saga", en berättelse om det amerikanska inbördeskriget under 1860-talet - en berättelse så storslagen att det krävdes två filmer. Båda får premiär på bio med några veckors mellanrum.
 
Filmens officiella synopsis berättar att "Costners ambitiösa filmäventyr sträcker sig över de fyra åren under inbördeskriget, från 1861 till 1865, och kommer att ta med publiken på en känslomässig resa genom ett land i krig med sig självt, upplevt via familjer, vänner och fiender som alla försöker upptäcka vad det verkligen innebär att vara Amerikas förenta stater".
 
Kevin Costner är tillbaka i registolen efter filmer som "Dansar med vargar" (1990), "The Postman - Budbäraren" (1997) och "Open Range" (2003). Återigen har han sparat huvudrollen till sig själv.
 
Målet med filmerna är, enligt ett uttalande till People, att visa vad som verkligen hände under denna specifika tid i amerikansk historia.
 
- Det fanns en stor orättvisa i väst, men det minimerar inte det mod som krävdes av mina förfäder för att faktiskt ta sig dit. Och jag erkänner den uppfinningsrikedom som krävdes, det mod som krävdes, för att lämna och göra denna marsch genom detta land.
 
- Jag hoppas det blir en film som stannar kvar hos publiken för alltid, tillägger han.
 
Kolla in trailern:
 
 
I den stjärnspäckade rollistan hittas också Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Tatanka Means, Owen Crow Shoe, Ella Hunt och Jamie Campbell Bower.
 
"Horizon: An American Saga - Chapter 1" får premiär den 28 juni. Den följs av "Chapter 2" med premiär 16 augusti.
| 26 februari 2024 18:30 |