Film

Skribent

Josefine Krischausky

27 december 2021 | 20:30

Trailerpremiär: Kärlekstrassel och nya livsval i "Tisdagsklubben"

Marie Richardson och Peter Stormare spelar de ledande rollerna i den kommande dramakomedin, som berättar om hur det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar.
Under början av nästa år har det blivit premiärdags för flera svenska dramakomedier. Nu får vi en första titt på "Tisdagsklubben", en av filmerna som kommer hjälpa till att lätta upp stämningen i vintermörkret. 
 
Handlingen följer Karin, som får sin tillvaro helt förändrad efter upptäckten att Sten, hennes make sedan 40 år tillbaka, har varit otrogen. På en matlagningskurs får hon upp ögonen för kocken Henrik, och bland kryddorna, stekpannorna och de ångande dofterna inser hon snart att det aldrig är för sent att välja nya vägar i livet. 
 
I de centrala rollerna ser vi Marie Richardson och Peter Stormare, som möts på bioduken för första gången. Några av skådespelarna som gör dem sällskap är Ida Engvoll, Sussie Eriksson och Björn Kjellman
 
Se den första trailern till "Tisdagsklubben" här:
 
 
Manuset är skrivet av författaren Anna Fredriksson, som även ligger bakom romanen som filmen är baserad på. För regin står långfilmsdebuterande Annika Appelin.
 
"En film som kombinerar njutbart skådespeleri, mänsklig svaghet och storhet i en sötsur blandning och låter oss drömma större", löd Appelins beskrivning av "Tisdagsklubben" vid början av inspelningen
 
"Tisdagsklubben" har svensk biopremiär den 18 februari. 
| 27 december 2021 20:30 |