Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 augusti 2018 | 18:00

Trailerpremiär: Kärleken slår till i "Lyckligare kan ingen vara"

Ta en titt på vinterns stjärnspäckade svenska romkom med Helena af Sandeberg, David Hellenius och Kjell Bergqvist.
Fem par i olika generationer står i centrum i "Lyckligare kan ingen vara", som beskrivs som vinterns stora svenska kärleksfilm. Det handlar om sökandet efter kärlek och en längtan efter att älska och bli älskad. För regin står Staffan Lindberg, känd för filmer som "Sommaren med Göran" och "Micke & Veronica".
 
Kolla in den första trailern nedan:
 
 
Helena af Sandeberg spelar Sofia, en skådespelerska som lyckats utomlands, men som kommer hem till Sverige för en filminspelning. Där råkar hon hamna i samma taxi som hennes barndomskärlek Robert (spelad av David Hellenius).

- De var ihop som unga, men nu är båda gifta. Att återse varann sätter igång en massa saker inom dem. Jag vill inte avslöja vad som händer, men deras liv blir ganska komplicerat, speciellt när Robert sedan dyker upp i New York där hon bor.

"Lyckligare kan ingen vara" är en ensemblefilm med flera kärlekspar och berättelser som binds samman. Brittiska "Love Actually" är en av inspirationskällorna:

- Vi har dels ett ungt par. Dels David, jag och Eagle-Eye Cherry som är lite "mitt i livet". Man har gjort sitt val, gift sig med någon, och plötsligt undrar man om man gjorde rätt? Ska man stanna kvar, eller leta vidare? Kjell Bergqvists historia handlar mer om att man längtat hela sitt liv och inte hittat den rätta. Deras historier löper parallellt, berättar Helena af Sandeberg.

Vad vill du själv se i en bra kärleksfilm?

- Jag vill gråta! I en bra romantisk komedi måste det finnas både humor och allvar. Man måste känna med karaktärerna. Utgången får inte vara alltför given, man ska få lite ont i magen och lite lyckorus. Kärlek är lite så. De bästa kärleksfilmerna, som "Notting Hill", de får till det där. Lite tårar i ögonen och lite skratt i mungipan.
 
- Och man måste heja på alla människor, det är det fina med den här filmen. De är varken goda eller onda, utan bara väldigt mänskliga allihop.
 
"Lyckligare kan ingen vara" får biopremiär någon gång i vinter.
| 20 augusti 2018 18:00 |