Film

Skribent

MovieZine

25 december 2018 | 16:00

Trailerpremiär: Objudna gäster anländer i Jordan Peeles "Us"

En ny obehaglig mardröm från regissören av "Get Out" anländer i vår.
Jordan Peele, som fick sitt stora genombrott som regissör med "Get Out" våren 2017, är tillbaka med ännu en mardrömslik historia.

I "Us" får vi möta en familj som hoppas på en lugn dag med vänner på stranden, men får en otäck upplevelse. Väl hemma igen får mamman en olustig känsla av att hennes familj är i fara... Och när fyra objudna gäster dyker upp på uppfarten får de kämpa för sina liv.
 
Lupita Nyong'o, Winston Duke och Elisabeth Moss spelar några av huvudrollerna. Kolla in den obehagliga första trailern här:
 
 
Regissören avslöjar att "Us" handlar om doppelgängers, alltså en slags övernaturliga dubbelgångare.

- Det har varit ett kärleksprojekt. Det är en skräckfilm. Jag gav mycket av mig själv för att skapa en ny skräckmytologi och ett nytt slags monster. Jag anser att monsterhistorier är något av vårt bästa sätt att nå en djupare sanning och insikt, och möta våra rädslor som ett samhälle.

Peele berättar också att det var viktigt för honom att sätta en svart familj i fokus:

- Men det är viktigt att säga att den här filmen, i motsats till "Get Out", inte handlar om hudfärg. Det handlar om något som jag känner har blivit en sanning man inte kan förneka: att vi är våra egna värsta fiender.
 
"Us" får svensk biopremiär den 15 mars.
| 25 december 2018 16:00 |