Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 september 2021 | 08:50

Trailerpremiär: James McAvoy far omkring utan manus i thrillern "My Son"

Skådespelaren är den ende som inte fick sina repliker i förväg. Kolla in trailern till det experimentella kidnappningsdramat.
James McAvoy spelar Edmond Murray, som får samtalet ingen förälder vill få. Hans ex-fru (Claire Foy) meddelar i tårar att deras sjuårige son är försvunnen. Så börjar pappans desperata jakt i thrillern "My Son".

Det låter kanske som upplagt för ett klyschigt deckardrama, men en inte så obetydlig detalj gör filmen genast mer spännande. McAvoy fick nämligen aldrig något manus i förväg, enbart bakgrundsinformation om sin rollfigur och dennes familj. Medan hans motspelare vet sina repliker och vad som ska hända härnäst, får McAvoy improvisera sig fram genom hela mysteriet.

På så vis får publiken vara med och avtäcka varje hemlighet samtidigt som huvudpersonen:

- Det blev en erfarenhet som man som skådespelare sällan får. Jag hoppas vi kan ge publiken något handgripligt att hänga sig fast vid under thrillerns gång, berättar skådisen i början av trailern.
 
 
"My Son" släpps på amerikanska streamingtjänsten Peacock den 15 september. Än så länge har vi inte hört något om ett svenskt premiärdatum, vilket kan dröja till år 2022.
| 2 september 2021 08:50 |