Serie

Skribent

MovieZine

28 december 2021 | 09:20

Trailerpremiär: "Harmonica" bjuder på glädje, sorg "och en jävla massa musik"

Ett äktenskap som sjunger på sista versen. Kan en ny turné rädda de forna countrystjärnorna? Här är Josephine Bornebusch och Jonas Karlssons nya serie.
För sexton år sedan levde Harry och Monica ett liv i glans och spelade på stora arenor runt om i världen med sitt band Harmonica. Nu krisar äktenskapet och medan Monica drömmer om att hitta tillbaka till musiken vill Harry bara överleva. När bandets manager föreslår en nostalgiturné får Harry ett ultimatum av Monica: turné eller skilsmässa.
 
"Harmonica" beskrivs som en serie om kärlek, musik och om att försöka gå vidare utan att kämpa emot. En historia om artistlivets ibland absurda kontraster, berättad med en underliggande svart humor.

Idag släpps den första trailern till serien, som verkar bjuda på mer av det relationsdrama som gjorde "Älska mig" så populär - men nu i kändisvärlden. 

– Vi har arbetat med "Harmonica" i flera år nu så jag är orimligt peppad på att få dela med mig av lite material, säger Bornebusch i ett pressmeddelande från Viaplay.
 
 
"Harmonica" är Josephine Bornebuschs och Jonas Karlssons nya serie, som de både har skrivit manus och originalmusik till. Bornebusch står även för regi.

– Förutom att den bjuder på glädje, sorg och en jävla massa musik så gräver vi djupt i ett krisande äktenskap där våra huvudkaraktärer försöker hitta tillbaka till varandra, säger Josephine Bornebusch i ett pressmeddelande.

– Detta är första gången jag varit med och skapat en serie från grunden och dessutom skrivit originalmusik. Så det känns onekligen lite nervöst nu när vi närmar oss premiär. Men samtidigt är det ju verkligen dags för "Harmonica" att möta publiken, tillägger Jonas Karlsson.

Alla fem avsnitt har premiär 20 februari på Viaplay.
| 28 december 2021 09:20 |