Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 maj 2021 | 23:05

Trailer: Stjärnspäckade sci-fi-serien "Solos" ser riktigt snygg ut

Oscarsvinnarna Morgan Freeman, Anne Hathaway och Helen Mirren bjuder på snygg sci-fi i Amazon Prime Videos nya antologiserie.
Vi kan väl aldrig få för mycket av påkostad sci-fi i våra liv? Amazon Prime Video har i alla fall spelat in en antologiserie som åtminstone enligt sin trailer verkar ha gjort det bästa möjliga av diverse pandemirestriktioner - och istället maxat på med grymma skådespelare och snygga specialeffekter. 
 
Serien är uppdelad i sju fristående avsnitt och utforskar enligt företaget själva "de konstiga, vackra, hjärtkrossande, lustiga, underbara sanningarna om vad det innebär att vara människa". Seriens avsnitt spänner över vår nutid och framtid och belyser att även under våra mest isolerade stunder är vi "alla sammanlänkade genom den mänskliga upplevelsen". Skådespelarna Morgan Freeman, Anne Hathaway, Helen Mirren, Uzo Aduba, Nicole Beharie, Anthony Mackie, Dan Stevens och Constance Wu dyker alla upp i den första säsongen.
 
 
Solos är skapad och producerad av David Weil ("Hunters"), med Laura Lancaster och Pixie Wespiser också med som producenter. Weil debuterar även som regissör med tre avsnitt. Sam Taylor-Johnson ("Fifty Shades of Grey") regisserar två avsnitt, medan regissörerna Zach Braff ("Garden State", "Scrubs") och Tiffany Johnson ("Black Monday") regisserar ett avsnitt vardera.
 
"Solos" släpps på Amazon Prime Video den 26 juni här i Sverige och resten av världen, förutom i USA där serien släpps redan den 21 maj. Ett litet ovanligt upplägg med tanke på risken för piratkopiering och framför allt spoilers, när man uppenbarligen har möjligheten att släppa avsnitten samtidigt i alla länder på en gång.
 

Läs också: "Westworld"-skaparna gör psykologisk skräckserie åt Amazon Prime Video

 
Kommer du att ge "Solos" en chans i sommar? Kommentera gärna nedan!
| 10 maj 2021 23:05 |