Film

Skribent

MovieZine

9 september 2022 | 14:30

Trailerpremiär för "Maya Nilo (Laura)" - en svensk roadmovie på bio i höst

Lovisa Siréns långfilmsdebut har Bahar Pars och Zhala i huvudrollerna. "En oförutsägbar film som känns som nåt nytt" säger regissören.
Bahar Pars spelar Nilo, en feministisk skribent, som lever ett välordnat liv med sin man och 13-åriga dotter Laura (Nadja Rosenberg). När hennes oansvariga syster Maya (spelad av artisten Zhala), vars projekt ständigt tenderar att gå i stöpet, både “kidnappar” Nilos Volvo och dotter och drar söderut kastar hon sig efter.
 
Målet för resan är Portugal, där systrarnas komplicerade och cancersjuka mamma (Susan Taslimi) bor, tillsammans med Mayas son, som det nu har blivit dags att ta ansvar för.
 
 
Lovisa Sirén långfilmsdebuterar med en härligt stökig roadmovie där två systrar och en tonårsdotter bråkar sig från Stockholm genom Europa till Portugal.
- Jag ville göra en film som jag själv ville se, med operfekta karaktärer som jag känner igen från verkligheten men saknat att se på film. Jag vill förmedla en frihetskänsla, samtidigt berätta om hur man kan fastna i roller inom familjen. En oförutsägbar film som känns som nåt nytt, berättar regissören för MovieZine.

"Maya Nilo (Laura)" får svensk biopremiär 4 november.
| 9 september 2022 14:30 |