Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 november 2017 | 23:30

Trailerpremiär för Claire Foys sista säsong som drottning i "The Crown"

Forsättningen av Netflix storsatsning "The Crown" är här i december.
En av Netflix mest populära (och mest påkostade) tv-serier är snart tillbaka. Den första säsongen av "The Crown" tog världen med storm för nästan ett år sedan, då vi bjöds på en fantastiskt intressant och underhållande historielektion - över händelserna som ledde till att Drottning Elizabeth (Claire Foy) slutligen hamnade på tronen i England.
 
 
Den andra säsongen av "The Crown" kommer enligt Netflix att "skildra de stora politiska och globala händelser som kom att prägla 1900-talets andra hälft, när den bräckliga sociala ordning som upprättades efter andra världskriget bryts upp". Säsongen inleds exempelvis med att "soldater från Hennes Majestäts väpnade styrkor bekämpar ett olagligt krig i Egypten och slutar med drottningens tredje premiärminister, Harold Macmillans, undergång efter en förödande skandal".
 
För den som kan sin historia är det mesta vi kommer att få se i "The Crown" redan känt, men Drottning Elizabeths liv har varit långt och kantat med mängder av händelser - det blir intressant att se vilka av dem som seriens skapare väljer att lyfta fram. 
 
 
För den som har blivit särskilt förtjust i Claire Foy i rollen som drottning gäller det dock att njuta extra mycket under årets säsong. Eftersom serien kommer att täcka en så stor del av drottningens liv ska skådespelerskorna som porträtterar henne bytas ut med jämna mellanrum, äldre skådespelerskor som äldre drottning (ganska logiskt trots allt). Häromveckan rapporterade Variety om att Oliva Colman ("The Night Manager") kommer att ta över rollen som Drottning Elizabeth från och med nästa säsong.
 
 
Den andra säsongen av "The Crown" (och den sista med Foy) släpps på Netflix i sin helhet, den 8 december.
 
Har du sett fram emot fortsättningen av "The Crown" - och vad tycker du om att Foy får lägga kronan på hyllan efter årets säsong? Kommentera gärna nedan!
| 6 november 2017 23:30 |