Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 juli 2022 | 03:50

En emotionell första trailer för "Black Panther: Wakanda Forever"

Sorg och starka kvinnor i fokus. Nästa stora Marvel-film får biopremiär den 11 november och avslutar Fas 4.
Marvel Studios efterlängtade panel på San Diego Comic-Con resulterade som väntat i en första smygtitt på "Black Panther"-uppföljaren, som får biopremiär i höst.
 
Ryan Coogler är tillbaka som regissör, nu med den svåra uppgiften att fortsätta på en filmfranchise där huvudpersonen - Chadwick Boseman - tragiskt nog inte längre finns bland oss. Skådespelaren bakom kung T'Challa, aka superhjälten Black Panther, dog i cancer år 2020. Planen är att uppföljaren istället ska fokusera på folket i Wakanda och de andra karaktärerna.
 
 
Som vi får se i den nya trailern sörjer Wakanda-borna sin kung. Ramonda (Angela Bassett) har tagit över som drottning i den mäktiga nationen. Men när nya hot nalkas måste någon återigen ta över hjälterollen... Vem är det som blir nya Black Panther där i slutet av trailern?
 
Kolla in den första trailern här:
 
 
Emotionella scener varvas med action och gripande musik, gissningsvis remixad av svenske Ludwig Göransson som återvänder till Marvels värld som kompositör. Den första musiken från filmen kommer att släppas redan imorgon, den 25 juli under titeln ”Wakanda Forever Prologue”. 
 
- Vi lade in hela vår kärlek för Chadwick in i den här filmen. Men även vår passion. Filmen har massvis av action och humor. Det är också en berg-och-dalbana till film. Den besöker platser i Wakanda som vi aldrig tidigare sett men också andra hörn av MCU, berättar regissören under Marvels Comic-Con-panel, enligt Deadline.
 
"Black Panther: Wakanda Forever" får svensk biopremiär 11 november i år.
| 24 juli 2022 03:50 |