Trailer

Skribent

MovieZine

14 september 2023 | 18:15

Trailerpremiär: Hela havet stormar i "Aquaman and the Lost Kingdom"

Jason Momoa ställs inför nya utmaningar med Patrick Wilson vid sin sida. Biopremiär 20 december.
En kort teaser i början av veckan gav mersmak. Nu kommer en längre trailer till DC:s nästa storfilm, uppföljaren till "Aquaman" från 2018. Den förra nådde otippade bioframgångar, men sedan dess har både DC och superhjältegenren haltat något. Kommer "Aquaman and the Lost Kingdom" lyckas vända den negativa vågen?
 
Det blir iallafall ett kärt återseende för fansen. Mycket har hänt i Arthur Currys liv de senaste åren, framför allt har han blivit pappa. Och mellan blöjbyten väntar en annan utmaning: nya jobbet som Kung av Atlantis. 
 
Sen var det det här med skurken Black Manta. Han är tillbaka, och han är förbannad... Aquaman (Jason Momoa) får ta hjälp av sin halvbror Orm (Patrick Wilson) för att försöka rädda allt han håller kärt. Spana in den rykande färska trailern (och se om du kan hitta Amber Heards ytterst korta scen).
 
 
- Precis som den första filmen lutar sig den här filmen ännu mer mot Ray Harryhausen-andan. Det finns även nyanser av Jules Verne i den här filmen. Som man kan se i trailern lutar jag mig estetiskt ganska mycket mot 1960-talets Silver Age-serier om Aquaman, så mycket av designen i den här filmen har en väldigt retrokänsla. Den är också lite mörkare än den första filmen, vilket uppföljare tenderar att vara, säger regissören James Wan till GamesRadar.
 

Det här ska "Aquaman and the Lost Kingdom" handla om

 
Black Manta kräver hämnd för sin fars död, och efter att ha misslyckats med att besegra Aquaman förra gången gör han nu allt för att uppnå sitt mål. Black Manta är starkare än någonsin, med kraften från den mytiska Black Trident släpper han lös en uråldrig och ondskefull kraft.
 
För att besegra honom vänder sig Aquaman till sin fängslade bror Orm, den förra kungen av Atlantis, och skapar en oväntad allians. Tillsammans måste de lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan för att skydda sitt rike och rädda Aquamans familj - och världen - från total förstörelse.
 
Jason Momoa spelar Arthur Curry/Aquaman, som nu balanserar sina plikter som både kungen av Atlantis och nybliven far. Patrick Wilson spelar Orm, Aquamans halvbror och nemesis, som nu måste kliva in i en ny roll som sin brors motvilliga allierade. Amber Heard spelar Mera, Atlantis drottning och mor till tronföljaren. Yahya Abdul-Mateen II spelar Black Manta, som mer än någonsin vill hämnas sin fars död genom att förgöra Aquaman, hans familj och hela Atlantis. Nicole Kidman spelar Atlanna, en hård ledare och mamma med hjärtat av en krigare. Vi ser även återigen svenska Dolph Lundgren som Kung Nereus.
 
"Aquaman and the Lost Kingdom" är regisserad av James Wan och får världspremiär på bio den 20 december.
| 14 september 2023 18:15 |